Сб, 2024-04-27, 22:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:24
Після закінчення вишу студентів-медиків зобов'яжуть відпрацьовувати
Інші останні Культурні новини

Про це повідомили у МОЗ, коментуючи ухвалення Верховною Радою у першому читанні законопроєкту, що змінює механізми фінансування вищої освіти.

Хто фінансуватиме навчання студентів-медиків

Бюджетне фінансування вищої освіти в Україні після ухвалення закону здійснюватимуть з урахуванням потреб ринку праці. Так, держзамовлення відбуватиметься за найпотрібнішими державі спеціальностями, зокрема, й у сфері охорони здоров'я.

Бюджетні кошти спрямовуватимуть на здобуття вищої освіти саме за цими спеціальностями, що має стимулювати абітурієнтів вступати на них.

Вступники, що обиратимуть інші спеціальності, зможуть отримати гранти – гроші, які можна використати на компенсацію вартості контракту на навчання із вишем. Сума гранту залежатиме від результатів складання ЗНО/НМТ із коригуванням з огляду на коефіцієнт спеціальності. Ця сума коливатиметься у межах 15 – 50 тисяч гривень.

Буде запроваджений також механізм пільгового кредитування, а оператором видачі кредитів на навчання та їх повернення буде не заклад вищої освіти, а банк.

Частину студентів працевлаштовуватимуть

Випускники, які навчаються за державним або регіональним замовленням, будуть гарантовано забезпечені першим робочим місцем.

Ті студенти, освіту яких оплачує держава і які матимуть пропозиції від роботодавців, будуть зобов'язані укласти договір про працевлаштування після завершення навчання.

Студенти-медики гарантовано отримають такі пропозиції працевлаштування.

Студенти, які уклали договір про працевлаштування, матимуть право на спеціальну підвищену академічну стипендію та подальше працевлаштування з обов'язком пропрацювати не менше трьох років після завершення навчання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 227 | Додав: admin | Теги: виш, Медик, студент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]