Сб, 2024-04-20, 02:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Питання переходу парафій у Православну церкву України фракція "БПП" пропонує законодавчо врегулювати
Інші останні Релігійні новини

Фракція "БПП" пропонує законодавчо врегулювати питання переходу парафій у Православну церкву України

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді виступає за ухвалення закону, що зобов'язує в назві церкви зазначати центр, до якого вона належить, а також законодавчо врегулювати питання переходу парафій до Православної церкви України.

"Хотів би від імені фракції "Блоку Петра Порошенка" попросити і голову Верховної Ради, і всіх колег разом терміново відпрацювати два законопроекти. Один - щодо назв церков в Україні, який передбачатиме, що церква називатиметься так, як вона має називатися відповідно до свого центру, хоч би де він був. Українська православна церква одна - Православна церква України", - сказав заступник голови фракції "БПП" Олексій Гончаренко на засіданні погоджувальної ради в парламенту в понеділок.

"Друге - нам необхідно законодавчо врегулювати перехід громад до Православної церкви України або, якщо будуть інші варіанти, зокрема питання захисту майна, щоб не було ніякого хаосу", - заявив представник "БПП".

Він закликав парламент створити робочу групу, яка протягом доби підготує ці питання до розгляду, щоб парламент ухвалив рішення щодо них цього тижня.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №5309 "Про внесення змін до закону про свободу совісті та релігійні організації". Згідно з документом, пропонується зобов'язати релігійні організації зазначати у своїй повній назві, записаній у статуті, відображати належність релігійної організації до керівного центру, структуру, до якої вона входить, якщо її центр розташований за межами України - на території держави, що вчинила військову агресію проти України або тимчасово окупувала частину території.

Наразі офіційна назва Української православної церкви, яка перебуває в канонічному єднанні з Московським патріархатом, - Українська православна церква (УПЦ).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: Православна церква України, перехід парафій, фракція БПП, законодавче врегулювання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]