Чт, 2024-03-28, 13:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Плани четвертої сесії Ради: Конституція, прем'єр, амністія
Інші останні Політичні новини
Відкриття четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання відбудеться 4 лютого 2014 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби парламенту.

У перший розділ порядку денного четвертої сесії внесено 780 підготовлених до розгляду питань.

Поточного пленарного тижня належить розглянути 86 питань, зокрема, у вівторок пропонується розглянути 32 питання, з-поміж яких законопроект про чисельність Збройних Сил на 2014 рік, внесений президентом України Віктором Януковичем, і ще 8 законопроектів чекають розгляду у першому читанні.

Окрім питання про призначення позачергових місцевих виборів, депутати мають розглянути 20 проектів постанов. У середу планується розглянути 10 питань, в четвер заплановано розглянути 38 питань, серед яких 8 стосуються ратифікації, 17 проектів пропонується розглянути в першому і 9 - у другому читанні, планується також обрати і звільнити з посад суддів.

Раніше народний депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій повідомив про те, що опозиція у вівторок, 4 лютого, поставить на голосування Верховної Ради законопроект про зміну Конституції, для ухвалення якого достатньо 226 голосів народних депутатів.

Новий уряд можуть затвердити вже 4 лютого - політолог

Директор Інституту української політики Кость Бондаренко в рамках круглого столу проекту "Думки" заявив, що питання про затвердження прем'єра і формування Кабміну може бути винесене на голосування вже 4 лютого - під час відкриття чергової сесії парламенту.

За його словами, зараз розглядаються лише дві кандидатури на посаду глави уряду, але не відкидає, що в нинішніх умовах може з'явитися і новий претендент - хтось зі списку банкірів або промисловців, хто є близьким як до провладного, так і опозиційного табору.

"І у Сергія Арбузова, і у Петра Порошенка є непогані шанси зайняти крісло прем'єра, оскільки перший зробив серйозну еволюцію за останній час, а другий знає виробництво і може діяти, відштовхуючись від потреб реального сектора. Але надмірна політизація процесу призначення глави Кабміну може перешкодити отримати посаду прем'єра як першому, так і другому", - вважає він.

Також, за його словами, зараз головне питання полягає не в особистостях і не в тому, хто конкретно обіймає ту чи іншу посаду, а в тому, яким буде баланс політичних сил у Кабміні.

При цьому Бондаренко ще раз наголосив, що склад уряду залежатиме від фігури прем'єра, і тут важливо дотриматися принципу розподілу політичних сил. За його словами, цілком можливо, що буде розглянуто питання про запровадження функції контролю в кожному міністерстві від опозиції.

"Зараз розглядається багато варіантів і розкладів. І не можна стверджувати, що якесь із питань остаточно вирішено. Дискусії тривають", - резюмував політолог.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко заявив, що в опозиції зібрали підписи за зміну голови Верховної Ради Володимира Рибака і мають голоси для переформатування парламентської більшості на базі опозиції і Партії регіонів. Серед кандидатур на посаду спікера він назвав народних депутатів Петра Порошенка і Сергія Тігіпка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: амністія, прем'єр, конституція, плани четвертої сесії Ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]