Сб, 2024-04-27, 02:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
По Донбасу і мирним ініціативам Зеленського Генсек НАТО зробив заяву
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

    Генсек НАТО зробив заяву по Донбасу і мирним ініціативам Зеленського

Столтенберг зазначив, що на Донбасі не дотримується режим припинення вогню, незважаючи на мирні зусилля Києва

Генсек НАТО Йенс Столтенберг, який раніше закликав Росію вивести війська з Донбасу, закликав докласти додаткові зусилля до мирного врегулювання конфлікту на сході України. Про це він заявив у четвер на прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО. На полях цієї зустрічі відбувся робочий сніданок за участю міністра оборони України Андрія Загороднюка.

"Ми можемо похвалити президента Зеленського за ініціативи з пошуку мирного вирішення конфлікту в Україні, проте необхідно зробити більше на шляху до мирного врегулювання, де залишається багато проблем. Ми бачимо щоденні порушення угод про припинення вогню (з боку підтримуваних Росією бойовиків, – Ред.), Ми бачимо, що спостерігачі ОБСЄ не можуть переміщатися вільно і безпечно ", – сказав він.

"У нас пройшла дуже хороша зустріч з міністром оборони України, ми підтвердили тверду підтримку України. Північноатлантична рада і я, ми всі були в Україні не так давно, ми відвідували морську академію в Одесі, де працюють інструктори і тренери НАТО, ми бачили кораблі НАТО на рейді в Одесі. Це чітко показує нашу практичну допомогу і політичну підтримку Україні. Інструктори НАТО вже підготували тисячі українських солдат ", – додав Столтенберг.

Раніше Йенс Столтенберг розповів, що Україні потрібно зробити, щоб вступити в Альянс .

Як відомо, Росія цинічно скаржиться і звинувачує Україну в невиконанні Мінських угод, хоча сама відмовляється виконувати навіть перші пункти документа – повне припинення вогню, потім виведення російських військ з території Донбасу та роззброєння бойовиків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: Донбас, Генсек НАТО, Заява | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]