Ср, 2024-04-24, 15:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:49
Показали свої розбіжності й мало в чому зійшлися Байден і Путін – Washington Post
Інші останні Іншомовні новини

Але обидва президенти назвали зустріч успішною.

Президент США Байден заявив, що він натиснув на президента Росії Владіміра Путіна з приводу ймовірного хакерства, порушень прав людини та інших питань на їх першому саміті в Женеві, повідомляє газета The Washington Post.

Зустріч пройшла в тіні безпрецедентної поваги до хитрого російського лідера, яку президент Дональд Трамп демонстрував протягом чотирьох років.

Зустрічі, що тривали всього кілька годин, були занадто короткими, щоб дозволити щось більше, ніж облік скарг обох сторін, пише The Post. Байден і Путін заявили, що захід пройшов успішно, в основному тому, що вони взагалі зустрілися в той час, коли відносини між двома найбільшими ядерними державами світу знаходяться на найнижчому рівні після закінчення холодної війни.

«Я зробив те, заради чого приїхав», – сказав Байден журналістам після зустрічі, намагаючись заявити про свою моральну позицію та продовжити аргументацію про перевагу демократичних цінностей, яку він приводив протягом своєї свої першої закордонної поїздки як президент.

«Я також сказав йому, що жоден президент Сполучених Штатів не зможе зберегти віру американського народу, якщо він не виступить на захист наших демократичних цінностей, на захист універсальних і фундаментальних свобод, які, на нашу думку, є у всіх чоловіків і жінок», – сказав Байден.

Саміт повинен був контрастувати з взаємодією Трампа з Путіним практично на всіх рівнях. На кожному засіданні Байдена супроводжували високопоставлені помічники; Трамп не допустив помічників принаймні на одне – особисту зустріч з Путіним. Він ще й конфіскував записи перекладача.

Роздільні пресконференції, на яких Путін виступав першим, також були покликані розвіяти образ Трампа, який стояв поряд з Путіним на аналогічному саміті в Гельсінкі у 2018 році, пише газета. Там Трамп відмовився від конфронтації з Путіним з приводу втручання в американські вибори та прийняв спростування російського лідера щодо висновків його власних спецслужб.

У якийсь момент Байден назвав російського лідера президентом Трампом, але потім виправився.

Байден сказав, що підняв з Путіним питання Алєксєя Навального, а також двох «несправедливо ув’язнених» американців в Росії.

«Суть в тому, що я сказав президенту Путіну, що у нас мають бути деякі основні правила, яких ми всі можемо дотримуватися», – сказав Байден журналістам після своєї першої особистої зустрічі з Путіним як президент, яка, за словами Байдена, пройшла в «позитивному» тоні.

Путін схарактеризував тригодинні переговори як перемогу Росії на світовій арені і сказав, що може працювати з Байденом в майбутньому.

«В цілому, ми говорили однією мовою», – сказав Путін. «Але це не означає, що ми повинні дивитися один одному в очі».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іншомовні новини | Переглядів: 1124 | Додав: adminA | Теги: Байден і Путін, Washington Post, розбіжності | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]