Сб, 2024-04-20, 00:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:11
Порошенко - частка ЄС у зовнішній торгівлі України зросла до 41%
Інші останні Економічні новини

Завдяки тимчасовому застосуванню Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом частка ЄС у зовнішній торгівлі нашої держави зросла до 41%. Про це заявив президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди Дня Гідності і Свободи у "Мистецькому Арсеналі", повідомляє Укрінформ.

"Угода (про асоціацію України з ЄС. - Ред.) вже почала давати результати: частка Європейського Союзу в нашій зовнішній торгівлі зараз становить уже 41%", - сказав глава держави.

Він зазначив, що ринок ЄС потроху починає компенсувати той колосальний удар по українській економіці, соціальній сфері та рівню життя, якого завдала Росія, в рамках гібридної війни закривши доступ українським товарам на свій ринок і блокувавши транзит до інших країн.

Водночас президент підкреслив, що від самого початку російської агресії проти України на сході і в Криму наша держава твердо відчуває солідарну і потужну підтримку демократичного світу, насамперед країн "Великої сімки" і Європейського Союзу.

"Я щиро вдячний лідерам США, Німеччини, Франції, Італії, Іспанії за ухвалення днями рішення продовжити санкції проти Російської Федерації до припинення агресії проти України. Я сподіваюсь, що такий самий підхід буде покладений в основу чергового рішення Ради ЄС щодо продовження дії секторальних та економічних санкцій проти Російської Федерації", - зазначив Порошенко.

Раніше повідомлялося, що експорт товарів із України з початку року впав у 10 разів більше за імпорт.

Нагадаємо, зона вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацювала з 1 січня поточного року. Експорт українських товарів до Євросоюзу в січні-липні 2016 року зріс на 6,7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, склавши 6,5 млрд дол. Наприкінці серпня Україна попросила від Європейського Союзу додаткових торгових преференцій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: 41%, частка ЄС, зовнішня торгівля України, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]