Пт, 2024-03-29, 07:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
Порошенко каже, що оточення немає, відходимо організовано
Інші останні Надзвичайні новини

Збройні сили України проводять планове організоване відведення підрозділів з Дебальцевого (Донецька обл.) і станом на зараз вже виведено 80% підрозділів, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Зараз я вже можу повідомити, що сьогодні вранці Збройні сили України разом з Нацгвардією завершили операцію по плановому та організованому виведенню частини підрозділів з Дебальцевого", - заявив Порошенко в аеропорту перед вильотом до зони АТО в сьогодні, 18 лютого, близько полудня.

За його словами, "вже зараз вийшло 80% частин". "Ми очікуємо ще дві колони", - повідомив президент України.

За його словами, поставлені завдання у відповідному районі Збройні сили України виконали повністю. "Ця позиція і успіхи були нам дуже необхідні в Мінську під час переговорів, і після Мінська. Ми змогли продемонструвати всьому світу справжнє обличчя бандитів, сепаратистів, підтримуваних Росією, яка виступила гарантом і безпосереднім учасником Мінських переговорів", - підкреслив Порошенко.

Глава держави спростував інформацію про оточення бойовиками Дебальцевого, а також про масову загибель українських військовослужбовців. "Ми стверджували і доводили: Дебальцеве перебувало під нашим контролем, ніякого оточення не було. Наші частини і підрозділи вийшли планово і організовано. Вийшли повністю з бойовою технікою, з танками, з БМП, з САУ, з тягачами, з автомобільною технікою", - заявив Порошенко.

За його словами, левова частина українських військовослужбовців уже "знаходяться за мостами, командири проводять роботу з особовим складом". "Ми чекаємо ще одну колону, одну роту, залишивши бойові дозорні пости, спостережні пости, відвівши їх на нову лінію оборону, залишивши собі плацдарм для оборони держави", - сказав президент.

За його словами, "це є переконливим доказом боєздатності ЗСУ та ефективності військового командування". "Незважаючи на жорсткі артилерійські обстріли із систем залпового вогню, поки у нас є дані, що в цілому з більш двохтисячних української угруповання у нас є 30 поранених", - сказав Порошенко, додавши, що це попередні дані та інформація буде уточнюватися.

"Сьогодні ввечері я скликав засідання РНБО, зараз я вирушаю на фронт для зустрічі з тими, хто вийшов з Дебальцевого", - додав він.

"Ми вимагали під час моїх переговорів з лідерами США та ЄС жорсткої реакції світу на брутальне порушення Росією Мінських домовленостей, режиму припинення вогню, початку відведення важкої техніки. І ми будемо готувати організовані скоординовані дії", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, згідно Мінським домовленостям, з 00:00 15 лютого в зоні АТО оголошений режим припинення вогню. Проте бойовики заявили, що "залишають за собою право" обстрілювати Дебальцеве, оскільки вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцеве. При цьому ватажки бойовиків блокують в'їзд групи ОБСЄ в місто і не віддають наказ припинити штурмові дії, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого ЗМІ та комбат "Донбассу" Семен Семенченко повідомили, що сили АТО прориваються із Дебальцевого з боями.

Група українських військовослужбовців під час виконання бойового завдання по супроводженню військових вантажів потрапила в засідку і полон.

Адміністрація президента України звернулася до ЄС, НАТО та ОБСЄ у зв'язку з ескалацією конфлікту біля Дебальцевого.

14 лютого президент України Петро Порошенко заявляв, що запровадить по всій країні воєнний стан, якщо режим припинення вогню не спрацює.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: Порошенко каже, що оточення немає, відходимо організовано | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]