Ср, 2024-04-24, 00:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:26
Порошенко внесе до ВР законопроект щодо введення миротворців
Інші останні Політичні новини

  Президент України Петро Порошенко має намір внести до Верховної Ради наступного пленарного тижня законопроект про звернення парламенту до Генерального секретаря ООН і Ради безпеки ООН про направлення в Україну миротворців, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наступного тижня, я сподіваюся, що у вівторок проект закону, який я внесу, надійде до парламенту", - сказав Порошенко журналістам у Вінниці в суботу.

Глава Української держави також заявив, що бойовики здійснюють "фейкове" відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

"Ми не приймаємо "фейкові" відводи важкої техніки й артилерії, які нам намагалося продемонструвати російське телебачення: виставили репортерів, показали колону, яка виїхала з цього місця, проїхала дорогою і повернулася назад. Коли інспектори ОБСЄ прибули на місце, де вона (колона - ред) мала вже бути, щоб переконатися у відведенні, їх туди не пустили, а коли пустили, там вже нікого не було. Це не відведення", - сказав президент.

При цьому, він наголосив, що відведення українського озброєння і техніки відбуватиметься під обов'язковим контролем ОБСЄ.

Порошенко також назвав недостатнім збільшення чисельності місії СММ ОБСЄ на сході країни. Глава держави нагадав, що кількість спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було збільшено з 350 до 500 осіб.

"Ми вважаємо, що це недостатньо. Ми висловили пропозицію про збільшення чисельності місії для того, щоб на кожному з одинадцяти певних пунктів було постійно розміщено спостерігачів ОБСЄ для забезпечення моніторингу режиму перемир'я", - заявив президент.

Глава держави також підкреслив, що Україна у відводі техніки чітко дотримується Мінських домовленостей і вимагає від Росії і підтримуваних нею терористів також виконувати їх зобов'язання. Президент додав, що домовленості повинні виконуватися, а в разі їх порушення винні мають нести відповідальність.

Порошенко зазначив, що військові "будуть готові в будь-який момент в стислі терміни повернути техніку на попередні рубежі, у разі потреби дати відсіч ворогові". Однак, за його словами, "Україна повинна використовувати навіть найменший шанс перейти від фази військового конфлікту в площину політичного врегулювання". У той же час, за словами глави держави, "ворог не тільки дестабілізує ситуацію на Донбасі, а й намагається погіршити ситуацію в інших регіонах".

Як повідомляла раніше прес-служба президента України, у п'ятницю в телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель Порошенко "наголосив на важливості координації зусиль для розміщення миротворчого контингенту в Україні і зазначив, що Україна зацікавлена, щоб такий контингент було сформовано як місію Європейського Союзу".

Нагадаємо, 26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Того ж дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: введення миротворців, Порошенко, ВР законопроект | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]