Чт, 2024-03-28, 15:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:18
Посол - членство України в ЄС та НАТО дозволить уникнути масштабної війни в Європі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Приєднання України до НАТО та Європейського Союзу дозволить покласти край штучно створеному Путіним конфлікту з Україною та уникнути нової великомасштабної війни в Європі.

Про це заявив посол України у ФРН Андрій Мельник в інтерв’ю головному німецькому журналу у сфері безпекової політики ".loyal".

"Бо тільки так (завдяки приєднанню України до НАТО та ЄС – ред.) можна покласти край штучно створеному Путіним конфлікту з Україною та все ж уникнути нової великомасштабної війни в Європі. Лише взяття України, яка звісно вноситиме свій вагомий внесок у спільну безпеку, під захист НАТО може відлякати Росію від нових воєнних вторгнень", - заявив Мельник в інтерв’ю, текст якого опублікований на сайті посольства.

Український посол вказав на те, що найкращими прикладами стабілізуючої та миротворчої ролі НАТО є вступ балтійських країн та Польщі.

"Москва тільки тоді наважиться здійснити новий збройний напад, коли буде впевнена, що зможе контролювати ініційований конфлікт. Допоки Україна не є членом Альянсу, допоки існує цей небезпечний вакуум сили, ми і надалі будемо залишатися жертвою російського експансіонізму - із небезпечними наслідками для усього континенту. Навряд чи такий сценарій відповідатиме інтересам і Німеччини, і США", - заявив він.

Дипломат також зазначив, що наразі німецькі партнери не розділяють це бачення України, "бо вони побоюються, що в такий спосіб начебто зможуть спровокувати Путіна". Однак ця дилема є "притягнутою за вуха": "Саме входження України, яка як з політичної, так і культурної точки зору є невід’ємною складовою західної спільноти цінностей, до НАТО та Європейського Союзу відповідає інтересам ФРН".

Мельник висловив переконання, що якби Україна невдовзі вступила б до НАТО, "то це однозначно б стало важливим внеском у безпеки всієї Європи". "Це було б також чітким сигналом Москві, тоді б Путін нарешті зрозумів, що йому не все дозволено, і тоді б нарешті зазнала краху і його злочинна стратегія – відділити Україну від решти Європи та розтоптати її чобітьми російських солдатів", - сказав він.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що сигнал від НАТО стосовно підтвердження політики відкритих дверей для України та представлення сильного аргументу щодо того, що Росія не матиме голосу в Альянсі, нині як ніколи актуальний для Києва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 637 | Додав: adminA | Теги: посол, Європа, ЄС, НАТО, війна, членство України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]