Чт, 2024-03-28, 14:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Поставили ультиматум щодо проросійської партії кандидату в прем'єри Латвії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Кандидату в прем'єри Латвії поставили ультиматум щодо проросійської партії

Латвійська Нова консервативна партія (НКП) опублікувала відповідь на заклик кандидата на посаду прем'єр-міністра Алдіса Гобземса прийняти до вечора 8 грудня рішення про те, щоб увійти в сформований ним уряд. НКП вимагає обійтися в новому уряді без Союзу "зелених" і селян та проросійської партії "Злагода".

Про це пише Delfi.

"НКП вважає, що "Злагода"- антидержавна сила, дії якої часто здійснюються в інтересах не Латвії та її мешканців, а інших країн. У свою чергу Союз "зелених" і селян є партією, яка найбільш яскраво демонструє нинішнє каламутне і незрозуміле політичне середовище, категорично неприйнятне для членів НКП і наших виборців", - йдеться в заяві.

НКП пропонує створити уряд з чотирьох партій: НКП, KPV LV, "Національне об'єднання" і "Нова єдність".

Гобземс відповів, що "уряд готовий", і НКП зробили пропозицію, "кращої за яку нічого в цьому Сеймі бути не може".

"За вами вирішальний голос. Саме від НКП залежить, чи буде своєчасно затверджений державний бюджет, а людям виплачені обіцяні зарплати", - заявив Гобземс.

Нагадаємо, до 13-го Сейму Латвії пройшли 7 політичних сил. Проросійська соціал-демократична партія "Злагода" (Saskaņa) перемогла, отримавши майже 20% голосів.

На другому місці - популістична партія KPV ("Кому належить держава"), яка отримала підтримку 14,1% виборців. Далі йдуть Нова консервативна партія з 13,6%, партія "Для розвитку/За!" (12%), "Національне об’єднання" (11%).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: кандидат в прем'єри Латвії, Ультиматум, проросійська партія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]