Сб, 2024-04-20, 16:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Потужніша зброя та інструктори для Києва - американський переломний момент
Інші останні Іноземна преса про Україну

У Пентагоні вважають, що конфлікт між Україною та росією буде тривалим, і закликають компанії вивчити можливості постачання Україні західних військових систем. Про це йдеться в публікації ЗМІ.

Не «одноразова» зброя, щоб протистояти вторгненню, а інструменти для протистояння тривалій і технологічній війні. Сполучені Штати готуються змінити підтримку Києва, плануючи військову допомогу після літа: складні системи, які вимагатимуть навчання солдатів американськими інструкторами.

Stinger, Javelin та інші подібні пристрої, невеликі та прості у використанні, дозволили зупинити першу хвилю, але їх буде недостатньо для стримування нових атак. А радянські залишки, зібрані в Братиславі, Празі та Варшаві, можуть бути лише тимчасовим засобом проти зношеності київської армії, яка зазнала численних бомбардувань. Насправді в Пентагоні впевнені, що дипломатичного рішення не буде, а тим більше переможця на полі: конфлікт триватиме принаймні весь 2022 рік.

Підтвердженням цього сценарію є симуляція, проведена Університетом морської піхоти, школою передового досвіду морської піхоти: складна бойова гра за участю офіцерів з різних країн НАТО та експертів у російських справах, які протягом кількох днів перевіряли можливий розвиток подій та зіткнення, з урахуванням політичних умов кремля.

За їхніми прогнозами, влітку суперники "опиняться в ситуації 1915 року, коли обидві сторони не зможуть почати великий наступ, оскільки запаси людей і боєприпасів будуть майже вичерпані". Тоді взимку москва може зіткнутися з інституційною кризою, а влада путіна буде піддана сумніву через економічну вагу санкцій. Проте Київ також опиниться в серйозній небезпеці, настільки, що буде розглянуто можливість відступу армії на захід від Дніпра.

Ці віртуальні маневри підкреслюють реальну проблему: виживання України, в якій набагато менше військовослужбовців, залежатиме від здатності тренувати інших бійців та отримувати більш сучасне озброєння. І тут, схоже, симуляція збігається з намірами Білого дому, який вивчає посилення своєї участі, щоб забезпечити стабільність українських сил.

Сигнал нового підходу розкрили ЗМІ: вісім основних виробників зброї викликала заступник міністра Кетлін Хікс. Серед інших у зустрічі візьмуть участь Raytheon, Lockheed Martin, Boeing, Northop Grumman, General Dynamics та L3Harris. Додатковий транш фінансування — 750 мільйонів доларів — на додачу до вже виділених 1,7 млрд, а також потреби визначити пріоритетні програми: деякі системи мають бути готові за три місяці; інші через два-чотири роки.

Пріоритетним є обладнання для боротьби з безпілотниками: електронні прилади для порушення систем наведення непілотованих літаків, які зараз також часто використовують росіяни. Ці пристрої потребують спеціальної підготовки, і Пентагон визнав, що вже навчає операторів Switchblade, складних "дронів-камікадзе", подарованих Україні.

Тривають спроби знайти оновлені версії радянських машин, таких як гелікоптери МІ-17 або словацькі САУ Zuzana, для передачі Києву. Проте план США далекосяжний: якісний стрибок, який у найближчі роки зробить українську оборону конкурентоспроможною завдяки західним постачанням.

Не випадково відбулася зустріч з компанією, яка виробляє великі безпілотники Predator, які могли б захистити Одесу від загрози московського флоту. Іншим, не менш важливим фронтом є передача українському уряду інформації, зібраної американською розвідкою. До цього часу він обмежувався новинами, корисними для запобігання нападам на столицю та інші міста; тепер його поширять на розвідку на Донбасі. Стільки кроків вперед, які посилять роздратування кремля і, можливо, віддалення від канцелярій Європейського Союзу, менш бажаючих підвищувати якість військової допомоги в Києві і більше стурбованих затягуванням конфлікту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 626 | Додав: adminA | Теги: Київ, інструктори, американський переломний момент, зброя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]