Сб, 2024-04-20, 06:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Працюватимуть комісії, які мають встановлювати факти загибелі бджіл, при кожній тергромаді
Інші останні Економічні новини

В Україні створено 1032 комісії, які мають встановлювати факти загибелі бджіл та ініціювати питання про покарання за неконтрольоване використання хімічних засобів і за отруєння бджіл.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Такі комісії функціонують при кожній громаді. До їх складу входять: аграрії, бджолярі, фахівці Держпродспоживслужби, правоохоронці та представники органів місцевого самоврядування.

У Мінагрополітики 1 лютого відбулось засідання робочої групи щодо заходів профілактики отруєння бджіл. За його підсумками було визначено ряд завдань, які необхідно виконати для попередження та мінімізації випадків загибелі бджіл.

Зокрема, провести інформаційну кампанію з роз’ясненням вимог законодавства в ОТГ, напрацювати зміни до законодавства з метою створення сприятливого клімату для ведення діяльності у галузі бджільництва та продовжити співпрацю з Нацполіцією та Держпродспоживслужбою для недопущення порушень законодавства у частині застосування пестицидів та агрохімікатів.

«Важливо, що ми проводимо нараду до початку активного льоту бджіл та до старту весняної посівної кампанії і оброблення полів. Наразі наша спільна ціль – забезпечити злагоджену взаємодію всіх учасників процесу, що дозволить запобігти випадкам отруєння та загибелі бджіл при застосуванні пестицидів для захисту рослин від шкідливих організмів», – наголосив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Він додав, що стимулювання розвитку бджільництва сприяє збільшенню кількості пасік, простежуваності продукції бджільництва, підвищенню її якості та конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках. Крім цього, галузь важлива для розвитку малого підприємництва.

Крім того, учасники наради обговорили алгоритм взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади, обов’язковість дотримання всіх умов під час здійснення обробки полів засобами захисту рослин, питання відповідальності за неналежне використання аграріями агрохімікатів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 450 | Додав: adminA | Теги: встановлення факту, загибель бджіл | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]