Пт, 2024-04-19, 14:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:45
Прес-конференція президента Порошенка (НАЖИВО)
Інші останні Політичні новини

  Президент Петро Порошенко 16 грудня у Мистецькому Арсеналі в Києві проводить прес-конференцію. Журналістів про захід повідомили за день. Напередодні, 15 грудня, Порошенко взяв участь в Об’єднавчому соборі, де обрали главу нової помісної Православної церкви в Україні.

Востаннє Порошенко зустрічався з журналістами у на початку 2018-го. Тоді йому довелось відповідати на питання про відпочинок на Мальдівах, про можливість дострокових виборів, свої статки та відсутність будь-яких результатів у розслідуванні вбивства Павла Шеремета.

Громадське транслює наживо та веде текстову онлайн прес-конференцію.

17:34 Порошенко не готовий заявити, що балотуватиметься на пост президента.

17:26 По Укрпошту і звільнення листонош. Чи справа це президента?

-Ні, це не справа президента, але справа президента — дотримання конституційних прав громадян. Права я буду захищати.

Нагадаємо, через збитки Укрпошта планувала закрити частину відділень і звільнити листонош. Тоді в ситуацію втрутився Порошенко.

17:24 Про воєнний стан. Якщо не буде вторгнення військ РФ — воєнний стан продовжуватись не буде і почнеться підготовка до виборів президента.

17:20 Україна активно веде роботу по пакету санкції, пов’язаних із агресією РФ в Азовському морі. Вони включатимуть список фізичних осіб, зокрема тих, хто віддавав накази відкрити вогонь, заявив Порошенко. Завтра 17 грудня, генасамблея ООН розгляне резолюцію про мілітаризацію Азовського моря.

17:18 Що ви будете робити навесні 2019-го, коли вас не переоберуть президентом, запитала журналістка Соня Кошкіна.

«Позиція перша: я дуже довіряю українському народові. Позиція друга: я впевнений в його відповідальності. Позиція третя: якщо я прийму рішення балотуватися і якщо так трапиться, що буде хтось більш достойніший, я буду йому допомагати»

Порошенко доручив СБУ перевірити усіх держслужбовців на наявність родичів з російським громадянством, акцентуючи увагу на силовиках.

17:13 Порошенко відреагував на футболки журналістів з написом «Хто замовив Гандзюк» під час запитання Тетяни Даниленко, журналістки ЗІК.

«Я хочу відреагувати на вашу футболку. Я готовий і поділяю ваше занепокоєння. Ми не дамо зіпсувати імідж країни справами активістів... Створена в Раді комісія, я не впевнений, що вона допомагає слідству, але точно не заважає. Зараз затримані четверо. Над цим працюють всі слідчі органи. Я особисто гарантую, що хто б там не був виявлений — ми не дамо його вивести зі слідства. Всі, хто причетний, понесуть відповідальність. Дозвольте мені приєднатися».

Та запитання було про інше: Собор відбувся попри погрози з боку РФ і «5 колони» і ми бачили, що спецслужби проводили слідчі дії проти Московського патріархату. Втім спецслужби не проявляли інтереси до тих хто стоїть за цими справами. Чому так? І з 2016 року генеральна прокуратура не цікавиться справою Новинського, який не приховує церковного інтересу. Чому так? Можливо тому що російська агентура є в спецслужбах? І саме тому залишається на посаді пан Семочко?

16:44 Ще одне запитання про церкву: Чому ви почали ініціювати питання єдиної церкви саме цього року. І чому попередники не змогли?

«По-перше, я ніколи не обговорюю попередників. Бо сьогодні всі стверджують, що прагли, але не получилось це зробити. Чому у 2018? Я цим питанням почав займатися з 2014 року», — заявив президент і додав, що створення єдиної помісної церкви не відбулося б без божої підтримки.

«Господь Бог в цьому процесі точно з Україною».

16:37 Переходимо до запитань. Прес-секретар Порошенка просить почати із запитань про томос. Відповідаючи на питання, чому більш ніж на три години затримався Об'єднавчий собор і чи відбувся б він без особистої присутності президента, Порошенко розповів, що Собор затримався на ще більше часу, зазначив, що майже не спав останній тиждень через перемовини церков та тиск з боку Росії.

«Вчора обійшлося без диму і без вогню. Але атмосфера, яка була в Соборі — вона надихала. Завершення Собору було просто феєричним. Хочу подякувати кожному з 35 тисяч громадян, які вчора були на Софійській площі» і додав, що 15 грудня — день створення української автокефальної церкви.

16:33 Президент продовжує промову. Перед початком запитань журналістів, Порошенко згадує про безвіз, декомунізацію і міжнародну підтримку України, зокрема, санкції проти Росії. Також президент висловив сподівання, що в лютому Рада підтримає зміни до Конституції щодо євроінтеграції та вступу в НАТО. За його словами, наступні 5 років потрібно досягти миру на основі національних інтересів, подолати наслідки економічної кризи, досягти критеріїв для вступу в ЄС і НАТО.

16:30 «Влада поважатиме тих, хто залишиться в церковній структурі з РПЦ. Так само гарантую, що держава захистить тих священників і мирян, які добровільно вирішать піти від Москви. І будуватимуть українську церкву».
16:21 Прес-конференція почалась. Порошенко пояснив запізнення тим, що мав розмову з Вселенським патріархом. За його словами, Варфоломій підтвердив, що новий глава української церкви отримає томос 6 січня — процедуру отримання церковної незалежності буде завершено.

«Томос урочисто вручатимуть на наш святвечір. Це буде найпримітніше Різдво в історії України», — заявив Порошенко.

16:00 Журналісти прийшли на прес-конференцію Порошенка у футболках «Хто замовив Гандзюк».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: Прес-конференція президента Порошен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]