Сб, 2024-04-20, 15:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:11
Прибуття 40 тисяч паломників-хасидів очікують в Україні
Інші останні Новини України

Наприкінці вересня в Україні очікують прибуття близько 40 тисяч паломників-хасидів на святкування іудейського Нового року Рош-ха-Шана в Умані.

Про це повідомив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін після зустрічі з ізраїльською делегацією, пише Новое время.

"За попередніми оцінками, з 23 вересня по 4 жовтня в заходах візьмуть участь близько 40 тис. паломників з багатьох країн світу, найбільш інтенсивне переміщення паломників відбуватиметься через Київ, Одесу та Вінницю", — зазначив він.

В Умані, куди з'їжджаються паломники, і в Черкаській області правоохоронці нестимуть службу в посиленому режимі, а для вирішення питань екстреної санавіації буде використаний медичний вертоліт ДСНС.

Паломники-хасиди щорічно з'їжджаються до Умані на святкування юдейського Нового року.

Святкування в Умані пов’язано з тим, що в місті похований цадик(праведник) Нахман, а його могила — одна з найбільш шанованих святинь і місце паломництва для представників брацлавської течії хасидизму.

У ніч на Рош-ха-Шана починають святкувати так, як записано в Торі(іудейському релігійному законі) — масово і шумно. Саме в цей день, за юдейськими віруваннями, Всевишній вписує ім'я і подальше майбутнє в Книгу життя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 705 | Додав: admin | Теги: хасид, прибуття, паломник, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]