Чт, 2024-03-28, 18:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:35
Природі України росія завдала шкоди на 204 млрд гривень: влада готує позови до судів
Інші останні Економічні новини

З початку повномасштабної війни в Україні, яку розв'язала країна-терорист, уже зафіксували понад 2000 фактів злочинів росіян проти природи. Загальні збитки вже досягли 204 млрд грн.

Уряд готує позови до міжнародних судів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

"Міндовкілля разом із Держекоінспекцією 24/7 документує злочини росіян проти української природи. Від початку війни вже зафіксували понад 2000 таких фактів. Готуємо позови у міжнародні суди. Команда Руслана Стрільця розробила 10 нових методик для обрахунку шкоди, завданої довкіллю. Уже зараз сума збитків від російської агресії сягає 204 млрд грн. Ці напрацювання мають глобальне значення. росія – головний еко-терорист сьогодення", – йдеться в повідомленні міністерства.

У пресслужбі зазначили, що на конференції у Лугано країна представила екологічну складову Плану відновлення України. Наразі це вже 76 проєктів на суму 25,5 млрд євро.

"Над ними працювало 211 провідних експертів у складі 9 тематичних підгруп. Реалізацію деяких проєктів плануємо розпочати вже цього року", – додали в Міндовкілля.

Раніше повідомлялося про те, що сума задокументованих збитків, завданих інфраструктурі України під час війни з росією, становить 2,6 трлн грн ($95,5 млрд).

Про це повідомили аналітики Київської школи економіки (KSE). Підрахунки ведуться в межах проєкту "росія заплатить". Найбільша зміна сталася в оцінці втрат житлового фонду, зазначають експерти.

ЗМІ повідомляли раніше, що за більш як місяць російської окупації у Бучі Київської області було пошкоджено 2512 споруд. Загальні збитки, завдані інфраструктурі місту, оцінюються більш ніж у 5,2 млрд грн ($191,3 млн).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 422 | Додав: adminA | Теги: Позови, Шкода, природа України, РФ, Суд, 204 млрд гр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]