Пт, 2024-04-26, 09:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:02
ПриватБанк - Коломойський та Боголюбов відмили $800 млн у США
Інші останні Кримінальні новини

Коломойський та Боголюбов відмили $800 млн у США – ПриватБанк

Приватбанк, який був націоналізований в 2016 році, заявляє, що його колишні власники відмили у США майже $800 млн.

Як повідомляє Радіо Свобода, перевіривши додаткові банківські документи, банк подав до суду у штаті Делавер 21 липня змінений позов проти Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова. У ньому стверджується, що обидва відмили $660 млн через групу американських компаній Optima і ще $100 млн через інші американські компанії.

Банк вимагає від колишніх власників відшкодування на суму в сотні мільйонів доларів.

Як відомо, первісний позов банк подав до суду в штаті Делавер у травні 2019 року, тоді звинувативши колишніх власників у відмиванні у США $623 млн. Справа перебуває в процесі розгляду.

У новому документі йдеться, зокрема, про те, що, як стверджує ПриватБанк, ще $86 млн понад суми первісного позову Коломойський і Боголюбов відмили в період 2008–2010 років, вивівши ці кошти на два офшорні рахунки одного з підрозділів московського інвестиційного банку «Ренесанс-капітал». Обидва скупили активи у США на суми в сотні мільйонів доларів, зокрема нерухомість і сталеливарні компанії, завдяки фіктивним позикам, що їх видавав банк різноманітним компаніям, які контролювали самі ж олігархи. Далі, стверджує банк, ці кошти відмивалися у США через заплутану схему оборудок.

Нагадаємо: раніше Англійський суд призначив слухання по суті позову на $3 млрд державного ПриватБанку до ексакціонерів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на 1 березня 2022 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 558 | Додав: adminA | Теги: Приватбанк, США, Коломойський та Боголюбов, $800 млн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]