Сб, 2024-04-20, 08:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:28
Про домовленості щодо зернового експорту з України - Туреччина звітує
Інші останні Економічні новини

У Туреччині досягнуто домовленості про створення координаційного центру у Стамбулі стосовно зернового питання, повідомляє оборонне відомство Туреччини.

За відкритими даними, наступного тижня українська та російська делегації проведуть нову зустріч у Туреччині, перемовини ще тривають.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар сказав, що сторони вивчали деталі щодо безпечного пересування кораблів з зерном, досягнуті домовленості щодо базових технічних питань.

Окрім цього російська та українська сторони домовилися про спільний контроль у пунктах виходу та прибуття з порту та про забезпечення безпеки судноплавства на маршрутах пересадки.

Нова зустріч відбудеться для додаткового з’ясування деталей та підписання відповідних паперів. росія має погодитись на перемир’я під час руху вантажів, Туреччина, за підтримки ООН, інспектуватиме кораблі, щоб не було контрабанди зброї.

Глава ООН Антоніу Гутерріш висловився, що перемовини у Стамбулі, мали позитивний результат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 341 | Додав: adminA | Теги: Туреччина, зерновий експорт, домовленості, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]