Пт, 2024-04-26, 15:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:00
Про можливість застосування ядерної зброї G7 засудила провокаційні заяви росії
Інші останні Новини світу

Лідери Групи семи засудили провокаційні заяви росії про можливість застосування ядерної зброї, наголосивши, що будь-яке застосування рф зброї масового знищення в Україні матиме жорсткі наслідки.

Як передає ЗМІ, про це йдеться у спільному комюніке глав держав та урядів G7, прийнятому за результатами саміту 26-28 червня в Ельмау (Німеччина).

"Ми вітаємо Спільну заяву лідерів п’яти держав, що володіють ядерною зброєю, про запобігання ядерній війні та уникнення гонки озброєнь від 3 січня 2022 року, включаючи важливе підтвердження того, що ядерну війну неможливо виграти і її ніколи не слід вести. Проте ми засуджуємо провокаційні заяви росії, які сигналізують про загрозу застосування ядерної зброї. Це підриває довіру до відданості росії Спільній заяві", - йдеться у комюніке.

Лідери семи найпотужніших економік світу – Великої Британії, Італії, Канади, Німеччини, США, Франції та Японії – наголосили, що "будь-яке застосування росією хімічної, біологічної чи ядерної зброї або пов’язаних із нею матеріалів в Україні матиме жорсткі наслідки".

Лідери G7 також підтвердили свою прихильність кінцевій меті, яка полягає у світі без ядерної зброї з безпекою для всіх, що буде досягнута за допомогою конкретних, практичних і цілеспрямованих кроків. Було наголошено, що загальне скорочення світових ядерних арсеналів має бути продовжено.

Як відомо, 17 червня президент держави-агресора володимир путін пригрозив, що росія може застосувати ядерну зброю, "якщо це буде потрібно для захисту нашого суверенітету".

Через кілька днів після повномасштабного вторгнення рф в Україну путін також публічно наказував своїм військовим керівникам перевести російські сили ядерного стримування в "особливий режим бойового чергування".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 380 | Додав: adminA | Теги: провокаційні заяви рф, застосування ядерної зброї, G7 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]