Сб, 2024-04-20, 12:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:07
Про розбійний напад співробітників ДБР на Музей Гончара заявляють в "Європейській солідарності"
Інші останні Кримінальні новини

В "Європейської солідарності" заявляють про розбійний напад співробітників ДБР на Музей Гончара і спробу викрасти приватну колекцію картин Порошенка

Партія "Європейська солідарність" повідомляє про подання чотирьох заяв у поліцію за фактами дій співробітників Державного бюро розслідувань у Національному центрі народної культури "Музей Івана Гончара" в Києві у вівторок, де експонувалися картини з приватної колекції лідера партії, народного депутата України, п'ятого президента (2014-19) Петра Порошенка.

"Озброєний до зубів спецназ ДБР скоїв розбійний напад на Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара". Це - один із кращих музейних закладів країни. Ці держиморди публічно принижували його директора Петра Гончара, довгий час не пропускаючи його в приміщення. ДБР здійснило спробу викрасти приватну колекцію картин Порошенка, яку сім'я, провівши презентацію для ЗМІ, виставила для вільного доступу відвідувачів після завершення карантину", - йдеться в заяві партії, опублікованій на її сайті у вівторок.

У заяві також наголошується, що спецназівці здійснили напад на журналіста і перешкоджали народним депутатам виконувати свої обов'язки.

"ДБР не має санкції суду ні на проникнення в приміщення, ні тим більше на арешт колекції. Вночі або завтра вони будуть намагатися це отримати заднім числом, викручуючи руки суддям. Адвокати Петра Порошенка нададуть правову оцінку бандитським діям ДБР і подадуть відповідні позови і скарги. Ми вже подали чотири заяви в поліцію", - повідомили в партії.

В "Європейській солідарності" заявили про політичний характер переслідувань Порошенка і зазначили, що за минулий рік слідчі "не знайшли нічого кримінального в президентській діяльності Порошенка і не виявили жодних підстав пред'явити підозри", і саме тому нова кримінальна справа щодо політика стосується вже допрезидентського періоду.

Як повідомлялося, Петро Порошенко не прибув у вівторок на допит в ДБР, куди його викликали як свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей. Адвокат політика Ігор Головань заявив, що виклик його клієнта в ДБР незаконний, тому що він не давав згоди на допит за іншою адресою.

У свою чергу, в ДБР повідомили, що їх співробітники приїхали у вівторок до музею Гончара, де вручили повістку дружині Петра Порошенка Марині про повторний виклик на допит п'ятого президента у справі про переміщення художніх цінностей. Головань спростував цю інформацію, пославшись на запис камер відеоспостереження.

Прес-служба партії "Європейська солідарність" повідомила, що об 11:00 вівторка, на час, коли Порошенко був викликаний на допит в ДБР, він відкрив виставку картин художників з українським корінням зі своєї сімейної колекції і запросив на неї співробітників правоохоронних органів. При цьому в прес-службі зазначили, що для правоохоронців "найбільш цінним експонатом будуть документи, які лежать одразу біля входу і де містяться оригінали митних декларацій щодо всіх 43 робіт, перелік цих робіт і платіжні доручення на сплату цих робіт".

За словами Порошенка, картини були куплені і завезені в Україну задовго до його президентської каденції - ще в 2012 році.

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 579 | Додав: adminA | Теги: напад співробітників ДБР, Європейська солідарнісьі, музей Гончара | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]