Сб, 2024-04-27, 05:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:08
Про скасування виборів президента 10 травня заявили у Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

  У Польщі заявили про скасування виборів президента 10 травня

Нові вибори вирішено провести в заочній формі - поштою

Президентські вибори в Польщі 10 травня не відбудуться через коронавірус. Про це повідомили лідер правлячої партії "Закон і справедливість" Ярослав Качиньський і його партнер по коаліції, лідер політичного об'єднання "Угода", їх заяву опубліковано в Польському агентстві друку.

Як вони повідомили, нові вибори вирішено провести в заочній формі - поштою.

"Спікер Сейму оголосить про нові президентські вибори в перший можливий термін", - йдеться в заяві.

Раніше нижня палата польського парламенту (сейму) прийняла запропонований партією "Право і справедливість" закон про заочне голосування на виборах президента. 5 травня верхня палата (сенат) відхилила цей закон. Однак сейм може подолати вето сенату більшістю голосів.

Нагадаємо, троє колишніх президентів і шість екс-прем'єрів Польщі виступили проти прийдешніх президентських виборів. Політики назвали майбутнє голосування "псевдовиборами" і заявили, що не будуть брати в ньому участі.

Також у Польщі пропонували зміни до Конституції, які продовжать термін чинного президента Анджея Дуди на 2 роки і скасують вибори, заплановані на травень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 652 | Додав: adminA | Теги: скасування виборів президента 10 тр, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]