Пт, 2024-05-03, 10:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
Про створення виробництва зброї в Україні Київ веде переговори із західними зброярами - ЗМІ
Інші останні Економічні новини

На Паризькому авіасалоні заступник міністра України спілкувався, зокрема, із виробниками дронів, від великих міжнародних оборонних фірм до дрібних постачальників.

Україна веде переговори із західними виробниками зброї про збільшення виробництво озброєння, у тому числі безпілотників, і може підписати контракти в найближчі місяці.

Про це повідомляє заступник міністра стратегічних галузей України Сергій Боєв. За його словами, Київ веде переговори з виробниками з Німеччини, Італії, Франції та країн Східної Європи про виробництво ними зброї в самій Україні.

Як зазначає видання, із моменту повномасштабного вторгнення росії минулого року Україна щосили намагається забезпечити себе озброєнням - від боєприпасів до ракетних установок і ракет. Україна вже отримала підтримку від таких країн, як США, Німеччина і Велика Британія.

"Ми ведемо з ними дуже докладні переговори. І ми впевнені, що в найближчі кілька місяців у нас будуть підписані угоди", - сказав Боєв агентству Reuters у кулуарах Паризького авіасалону.

Як зазначає видання, заохочуючи іноземні оборонні фірми виробляти зброю в Україні, Київ міг би ефективніше задовольняти свої власні потреби в озброєннях, а також розвивати свою оборонну промисловість, що дозволить створити робочі місця для українців.

"Для стримування агресії в майбутньому буде потрібна сильна оборонна промисловість України, сильні українські Збройні сили. Ось чому ми вважаємо, що міжнародні партнери, які приїжджають в Україну, налагоджують виробництво і роблять Україну частиною системи безпеки вільного світу", - сказав Боєв.

На Паризькому авіасалоні Боєв спілкувався, зокрема, із виробниками дронів, від великих міжнародних оборонних фірм до дрібних постачальників. Він відмовився повідомити, з представниками яких саме компаній він зустрічався.

"Ми обговорюємо різні рівні співпраці. І деякі компанії кажуть, що готові прийти і інвестувати й виробляти безпілотники", - сказав він.

Переговори про виготовлення дронів можуть зайняти більше часу, але Боєв сказав, що виробництво в Україні може стати ефективним способом отримати вигоду з існуючого досвіду країни в області безпілотників і створити робочі місця в країні.

Високопоставлене джерело в європейській оборонній промисловості сказало, що європейські правила і стандарти, що стосуються випробувань безпілотників, можуть ускладнити отримання компаніями згоди на виробництво і випробування безпілотників в Україні.

Але Боєв сподівається, що Україна зможе залучити іноземних виробників дронів, і сказав, що уряд може запропонувати суттєву підтримку. "Ми вважаємо, що справа просто в тому, щоб щось зробити", - сказав він.

Виробництво зброї в Україні

Нагадаємо, у травні президент України Володимир Зеленський заявив, що країна працює з британською оборонною компанією BAE Systems над створенням української бази для виробництва і ремонту зброї, від танків до артилерії.

Турецька оборонна компанія Baykar заявила наприкінці минулого року, що планує завершити будівництво заводу в Україні через два роки. Baykar оголосив про плани будівництва заводу незадовго до вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 298 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]