Пт, 2024-04-19, 10:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:41
Про транш для України на 1 мільярд євро - ЄС підписав меморандум
Інші останні Економічні новини

  Це перший транш в рамках загальної суми макрофінансової допомоги в розмірі 9 млрд євро, яку Європейська Рада схвалила за підсумками саміту 24 червня.

На п'ятому місяці повномасштабного вторгнення росії в Україну, Євросоюз підписав з Україною меморандум про надання першого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро.

Про це у своєму Twitter повідомив виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

"Підписано меморандум про взаєморозуміння з Україною від імені ЄС для надання макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярда євро як екстреного фінансування. Ця сума буде виплачена в кінці липня для підтримки уряду і народу України", — написав він.

Це перший транш в рамках загальної суми макрофінансової допомоги в розмірі 9 млрд євро, яку Європейська Рада схвалила за підсумками саміту 24 червня.

Допомога Україні:

12 липня Рада ЄС затвердила рішення про виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро.

13 липня 2022 року стало відомо про те, що другий транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу для України складе 8 мільярдів євро.

18 липня 2022 року в Європейському Союзі було ухвалене рішення про п'ятий транш у 500 млн євро на озброєння для України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 422 | Додав: adminA | Теги: транш, україна, ЄС, меморандум, 1 мільярд євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]