Пт, 2024-03-29, 12:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:42
Прогноз погоди на початок літа дали метеорологи
Інші останні Прогноз погоди

прогноз погоди, літо, Україна На початку червня в Україну повинно прийти тепло, і погода буде по справжньому літньою. Температура сягатиме 28° тепла. Про це в коментарі сказала завідуюча відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного Інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

“На початку місяця нарешті повинно прийти тепло. Температура повітря підвищиться. Опади повинні припинитись. І на півдні України температура може сягати 25-28 градусів”, - сказала Віра Балабух.

Вона зазначила, що 30 градусів - це вже досить висока температура для початку червня.

“Звичайно, 40 градусів, як зараз ми бачимо в Туреччині, температура повітря сягає - такої в нас на початку червня малоймовірно, що вона буде. Але те, що температура повітря підвищиться - це однозначно”, - додала Віра Балабух.

За її словами, температура повітря залежить від загальної циркуляції атмосфери - звідки вона буде рухатися, які матиме властивості і як довго буде знаходитись на певній території. Від цього залежатиме й вологість.

“Наступного тижня буде досить прохолодно, але поступово температура повітря буде підвищуватися. На початку червня вона вже буде по справжньому літньою”, - зазначила Віра Балабух.

Вона також додала, що сезонні та місячні прогнози вираховуються за методиками, які визначають, чи будуть показники погоди вище норми - середня за місяць температура і кількість опадів.

“Сказати, яка температура буде на початку, чи в кінці, ми не можемо. Хоча є розрахунки, які показують, яка там може бути температура”, - зазначила Віра Балабух.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 807 | Додав: admin | Теги: Метеоролог, початок, погода, україна, прогноз, літо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]