Сб, 2024-04-20, 04:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:50
Прогноз зростання економіки Німеччини МВФ різко скоротив
Інші останні Економічні новини

ВВП Німеччини у 2022 році зросте на 1,2 відсотка замість 2 відсотків, як очікувалось раніше, прогнозують у Міжнародному валютному фонді. Головна проблема - скорочення постачання газу з росії.

Міжнародний валютний фонд різко скоротив прогноз зростання німецької економіки: за підсумками 2022 року ВВП має зрости на 1,2 відсотка, у 2023-му - на 0,8 відсотка, йдеться у звіті організації, який опубліковано у середу, 20 липня.

Ще у травні експерти МВФ очікували зростання приблизно на 2 відсотки щорічно, а Німецький федеральний банк досі очікує зростання у 2,4 відсотка наступного року. Для порівняння, у постпандемійному 2021 році ВВП зріс на 2,9 відсотка.

Основний привід для песимізму - скорочення постачання газу з росії, яке може призвести до серйозного падіння економічної активності та розігнати інфляцію, відзначають у МВФ. Ріст споживацьких цін, відповідно до прогнозу, досягне 7,7 відсотка у 2022 році, а до 2023-го скоротиться до 4,8 відсотка.

Сценарій, за якого імпорт газу з росії повністю припинився б, призвів би до скорочення німецького ВВП на 1,5 відсотка у 2022 році та на 2,7 відсотка у 2023-му, йдеться у звіті.

Як зазначила експертка МВФ з Німеччини Ойя Селасун, попри значну кількість факторів нестабільності, фонд бачить потенціал розвитку для німецької економіки: статистика по запиту та виробництву дає оптимізм, але усе впирається у війну росії проти України та санкції. Німеччина сильно залежить від експорту, ланцюги постачання зруйновані, й швидко ця ситуація не вирішиться, вважає Селасун.

Німецький фінансовий сектор війна зачепила обмежено, вважають у МВФ: банки в цілому демонструють стійкість.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 345 | Додав: adminA | Теги: МВФ, зростання економіки Німеччини, скорочення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]