Пт, 2024-03-29, 02:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Пропонує посилити відповідальність за мародерство під час війни Наливайченко. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Лідер руху "Справедливість" і екс-глава СБУ Валентин Наливайченко вважає, що парламент повинен посилити контроль за використанням державних коштів, виділених на обороноздатність країни. Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

"Питання нацбезпеки і парламентський контроль за використанням державних коштів на оборону - це зобов'язання парламенту. І не треба робити вигляд, що це політична дискусія. Контроль повинен бути", - підкреслив він.

Наливайченко вважає, що Рада повинна посилити відповідальність за зловживання державними коштами, виділеними на оборону.

"Депутати повинні прийняти закон, який передбачає суворе покарання за мародерство під час війни. Тобто за те, що задирали ціни, за те, щоб втридорога продавали бійцям неважливо що - амуніцію, їжу, знаряддя", - зазначив екс-голова СБУ.

Наливайченко вважає, що закон також повинен передбачати "відсутність строків давності за мародерство під час війни". Він стверджує, що подібна практика діє, зокрема, в Хорватії, яка має успішний досвід реінтеграції власних території, які були захоплені сербами під час конфлікту.

"Вони повернули території, але все чиновники, всі постачальники все життя в Хорватії каралися за мародерство під час війни", - сказав він.

"Зобов'язання парламенту - прийняти такий закон, щоб мародерство під час війни було неприпустимо самим законом і покарання було якомога суворішим", - підкреслив Наливайченко.

Раніше стало відомо, що Хорватія може допомогти Україні з реінтеграцією окупованих територій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: відповідальність, Наливайченко, війниа, мародерство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]