Пт, 2024-04-19, 04:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:02
Проти НАБУ і САП "повстала стара система" - вважає Ситник
Інші останні Новини шоу-бізнесу

Таку думку очільник НАБУ висловив під час ІІІ Міжнародного кримінально-правового форуму.

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник каже, що проти 250 детективів НАБУ і 40 прокурорів САП «повстала стара система». Про це він заявив під час ІІІ Міжнародного кримінально-правового форуму. Прес-служба НАБУ ретранслювала меседжі свого шефа.

«За майже 6 років нашої роботи ми зафіксували слід української корупції в близько 80 державах світу. Це країни, куди особи, підслідні НАБУ, – а це посадовці вищої ланки – вивели вкрадені в Україні кошти і в подальшому їх легалізували. Назвати напевно суму, яку вивели з України через корупційні схеми, досить складно. Можна припустити, що йдеться про мільярди», – заявив Артем Ситник на форумі.

Глава НАБУ зауважив, що у процесі збору доказів, щодо зловживань українських високопосадовців і їх причетності до корупційних схем, агентство взаємодіє із правоохоронцями інших держав. Один із успішних прикладів – це спецоперація НАБУ та САУ у співпраці із Центральним антикорупційним бюро Польщі з викриття злочинної організації на чолі з колишнім в.о. голови «Укравтодору» Славоміром Новаком.

«Коли ми взаємодіємо з іншими країнами, ми бачимо політичну волю, готовність боротися з корупцією на вищому рівні. Так, у нашому спільному з Польщею розслідуванні за цілий рік не було жодного витоку інформації. Реалії в Україні інші: підписана підозра ще на столі у прокурора, а підозрюваний вже покидає країну. НАБУ опинилося в ситуації, коли проти 250 детективів та 40 прокурорів САП повстала стара система», – зазначив Артем Ситник.

Під час форуму адвокати відзначили високий професіональний рівень детективів НАБУ, зазначивши, що він є вищим порівняно з іншими органами досудового розслідування, в тому числі в частині етичного ставлення до адвокатів.

Принагідно, Артем Ситник закликав адвокатську спільноту підтримати новітній проєкт електронної системи досудового розслідування – eCase Management System, розроблений за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI). Для повного переходу антикорупційної тріади НАБУ, САП та ВАКС на електронне ведення кримінальних проваджень необхідні законодавчі підстави. Законопроєкт, зі змінами до КПК України, що дозволять використовувати систему, президент вже вніс до парламенту.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини шоу-бізнесу | Переглядів: 1788 | Додав: adminA | Теги: проти НАБУ і САП, стара система», ситник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]