Вт, 2024-04-23, 15:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:59
Проти зазіхань на незалежність антикорупційних органів виступили посли G7 та ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посли G7 та ЄС виступили проти зазіхань на незалежність антикорупційних органів

Україна може залишитися без міжнародної підтримки, якщо, зокрема, Національне антикорупційне бюро втратить свою незалежність.

Посли G7 та ЄС виступили проти зазіхань на незалежність антикорупційних органів

Про це йдеться в офіційній заяві.

«США, Канада, Франція, Германія, Італія, Японія, Великобританія, Євросоюз продовжують підтримувати незалежні антикорупційні установи України та їхню відданість справі боротьби з корупцією на найвищих рівнях. Ми підтримуємо те, чого український народ вимагав під час Революції гідності та продовжує вимагати щодня з того часу. Законодавство, яке б порушувало незалежність цих інституцій, загрожує траєкторії реформ в Україні та підтримці міжнародної спільноти», - йдеться у заяві.

Раніше Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт про неможливість корупціонерам працювати в антикорупційних органах. Він дозволить звільнити директора НАБУ Артема Ситника як особу, яку внесли до Національного реєстру корупціонерів.

Пізніше стало відомо, що у фракції «Слуга народу» вирішили відкласти голосування за відставку Ситника до розгляду «антиколомойського закону».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 664 | Додав: adminA | Теги: незалежність антикорупційних органі, посли G7 та ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]