Ср, 2024-04-24, 18:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
Протягом 2-3 діб Польща, Литва, Латвія, Естонія закриють сполучення з рф
Інші останні Новини Європейського Союзу

Про це повідомив надзвичайний і уповноважений посол України в Польщі Андрій Дещиця в ефірі єдиного національного телемарафону.

"Рішення практично вже ухвалене. І Польща, Литва, Латвія, Естонія скоординували свої дії і прийняли рішення, що впродовж 48-72 годин, тобто 2-3 діб, кордони з Білоруссю і росією будуть повністю закриті. Йшла довгий час дискусія, що таке рішенням має бути прийняте в Брюсселі ЄС. Але вони уникали такого рішення. Тому ініціативу взяла на себе Польща, а Литва, Латвія, Естонія підтримали це рішення", — заявив Дещиця.

Він заявив, що наразі ведуться переговори з польським урядом щодо блокування залізниці.

Водночас міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс заявив в інтерв'ю газеті Diena, що країни всі Балтії повинні закрити кордон з росією одночасно.

Пабрікс вважає, що спочатку домовитися про закриття кордону мають міністерства внутрішніх справ Латвії, Литви та Естонії, подивитися, що це буде означати на практиці.

"Я не бачу можливості, щоб одна з країн Балтії могла б зробити це поодинці. Але для всіх разом це безумовно питання для розгляду", – зазначив він.

Пабрікс вважає, що в умовах війни слід проводити дві основні політики: по-перше, максимальні санкції проти росії, а по-друге, "єдиний спосіб реально завершити цей конфлікт – допомогти Україні максимальною військовою підтримкою".

Міністерство інфраструктури минулого тижня офіційно звернулося до колег з Польщі, Латвії, Литви та Естонії з проханням зупинити будь-яке автомобільне сполучення з рф та РБ.

У Британії, Німеччині, США анонсували санкції проти росії за жорстокі дії військових РФ проти мирних мешканців на Київщині, зокрема у Бучі.
    
У США виявили схеми російських олігархів, які намагаються обійти санкції.
    
Уряд Австралії заборонить експорт до росії предметів розкоші, зокрема вина, високоякісної косметики та запчастин для автомобілів класу люкс.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 398 | Додав: adminA | Теги: Польща, РФ, закриття сполучення, Естонія, литва, латвія, 2-3 доби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]