Пт, 2024-03-29, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:58
Рада призначила новий Кабмін. Яценюк - прем'єр-міністр
Інші останні Офіційні новини
Сьогодні, 27 лютого, Верховна Рада України затвердила Арсенія Яценюка на посту прем'єр-міністра. За таке рішення проголосував 371 народний депутат з 417 зареєстрованих в залі засідань.

Відразу ж після голосування голова Верховної Ради України, в.о. глави держави Олександр Турчинов підписав відповідну постанову і попросив Яценюка зайняти своє місце в ложі уряду.

Перед цим парламент ухвалив постанову про звільнення попереднього складу Кабінету міністрів у зв'язку з формуванням нового. Відповідне рішення підтримало 358 з 411 народних депутатів, зареєстрованих у залі засідань.

Верховна Рада України затвердила пропозицію Яценюка про призначення членів нового Кабінету міністрів. Народні депутати голосували за склад уряду списком. За дане рішення проголосував 331 народний депутат України.

За словами Турчинова, більшість новообраних міністрів не належать до жодної з політичних партій.

На посаді першого віце-прем'єра затверджено Віталія Ярему, віце-прем'єра – Олександра Сича, віце-прем'єра-міністра регіонального розвитку та ЖКГ - Володимира Гройсмана, міністра Кабміну - Остапа Семерака.

Міністром охорони здоров'я затверджено Олега Мусія, главою МВС - Арсена Авакова, міністром інфраструктури - Максима Бурбака, міністром фінансів - Олександра Шлапака, міністром соцполітики - Людмилу Денісову, міністром юстиції - Павла Петренка, міністром культури Євгена Нищука, міністром економіки - Павла Шеремету, міністром освіти і науки - Сергія Квіта, міністром молоді та спорту - Дмитра Булатова, главою МінАПК - Ігоря Швайку, міністром екології - Андрія Мохника, міністром палива і енергетики Юрія Продана.

Рада також затвердила в.о міністра оборони адмірала Ігоря Тенюха, в.о. міністра закордонних справ Андрія Дещицю. За призначення Дещиці в.о. глави МЗС проголосувало 322 депутати, за Тенюха - 326.

Кандидатури вніс Олександр Турчинов.

Також Олександр Турчинов призначив Віктора Гвоздя главою Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України та Андрія Парубія секретарем Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

Відповідний указ від 27 лютого оприлюднено на сайті в.о. президента.

За призначення глав СБУ, Міноборони і МЗС голосує парламент за поданням президента.

Парламент схвалив програму дій нового Кабінету міністрів. За програму проголосувало 294 народних депутати з 389 зареєстрованих у залі засідань.

"Щойно пройшло засідання Кабінету міністрів і представлена програма діяльності уряду", - сказав Яценюк.

За словами Турчинова, програма роздана народним депутатам і її тези прозвучали у виступі Яценюка перед призначенням на посаду прем'єра.

Біографії новопризначених міністрів

Міністр інфраструктури

Максим Бурбак є членом української частини комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом, а також членом ряду груп з міжпарламентських зв'язків з низкою країн і за даними ЗМІ главою чернівецької громадської організації "Міжрегіональний аграрний союз".

Бурбак, 1976 р.н. (Чернівці), в 1998 році закінчив юридичний факультет Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, "правознавство".

У 1998-2005 роках займався комерційною діяльністю, в 2006-2008 роках - був заступником директора ТОВ "Фінтраст" (Чернівці) з липня 2008 року - в.о. директора ТОВ "Буковина Авто Альянс", (Чернівці), в 2010-2012 роках - депутат Чернівецької облради, голова фракції "Фронту змін".

Міністр аграрної політики

Ігор Швайка народився в 1976 році в с.Троїцьке (Республіки Калмикія, Росія). Здобув вищу освіту в Національній юридичній академії України ім.Ярослава Мудрого (спеціальність - правознавство). У 2000 році заснував юридичну фірму "Зевс".

З 2008 року очолює Харківську обласну організацію ВО "Свобода". Є членом парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

Міністр охорони здоров'я

Олег Мусій закінчив Київський медичний інститут ім.Богомольця. Спеціальність - анестезіологія та реаніматологія, організація й управління охороною здоров'я, вища кваліфікаційна категорія.

Очолює низку міжнародних професійних громадських організацій, а також Громадську раду при МОЗ.

Мусій був координатором медичних служб Майдану.

Міністр юстиції

Павло Петренко народився 1979 року в Чернівцях, закінчив Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича за спеціальністю "правознавство", Українську академію зовнішньої торгівлі при Міністерстві економіки України, за спеціальністю "менеджмент зовнішньоекономічної діяльності".

Секретар Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя.

Петренко є народним депутатом від фракції "Батьківщина".

Перший віце-прем'єр-міністр

Віталій Ярема народився 14 жовтня 1963 року в с. Строкова Переяслав-Хмельницького району Київської області. Після закінчення в 1987 році Калінінградської спеціальної середньої школи міліції МВС СРСР вступив на службу в органи внутрішніх справ на посаду міліціонера в Дніпровському РВВС Києва.

У 1992 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України, і з 1993 року обіймав різні посади в ГУВС Києва - від заступника начальник відділу з боротьби із організованою злочинністю до начальника управління карного розшуку.

У 1999 році був призначений на посаду першого заступника начальника Головного управління кримінального розшуку МВС України, з 2005 по 2010 рік очолював ГУ МВС України в Києві, після чого подав у відставку.

У 2006 році був обраний депутатом Київської міськради за списками блоку "Наша Україна", на парламентських виборах у 2012 році обраний народним депутатом по виборчому округу № 212 (Дарницький район, Київ) від ВО "Батьківщина".

Міністр внутрішніх справ

Арсен Аваков народився 2 січня 1964 року в селищі ім. Кірова Кіровського район Баку (АзССР) в сім'ї військовослужбовця. За національністю - вірменин. Із 1966 року постійно проживає в Україні.

У 1988 році закінчив Харківський політехнічний інститут за спеціальністю "Автоматизовані системи управління". У 1987-1990 роках працював інженером у Всесоюзному науково дослідному інституті охорони вод у Харкові, у 1990 році заснував та очолив АТ "Інвестор", в 1992 році - комерційний банк "Базис".

У 2005 року призначений головою Харківської обласної державної адміністрації. У лютому 2010 року Харківська облрада винесла вотум недовіри Авакову з формулюванням "за використання адміністративного ресурсу під час підготовки до другого туру президентських виборів", після чого був звільнений з цієї посади.

З 2010 року проживав у Італії. На парламентських виборах у 2012 році обраний народним депутатом за списком ВО "Батьківщина", після чого повернувся в Україну.

Голова Служби зовнішньої розвідки України

Віктор Гвоздь - кандидат військових наук, заслужений юрист України. Уродженець Тернопільської області, 1959 р. н. Випускник Київського вищого загальновійськового командного училища імені М.В.Фрунзе, юридичного факультету Львівського державного університету імені Івана Франка; Військово-дипломатичної академії, Школи державного управління ім. Кеннеді Гарвардського університету, м. Бостон, США.

З 1977-го по 2010 рік — служба у ЗС, участь у миротворчих операціях у складі військ ООН на території колишньої Югославії, військовий аташе України в Хорватії та Боснії і Герцеговині, представник МО України при Постійному представництві України при ООН, член делегації України в Раді безпеки ООН, керівник військової розвідки України.

Володіє п’ятьма мовами. Одружений, має двох дітей.

Секретар Ради національної безпеки і оборони

Андрій Парубій - 1971 р. н., народний депутат України VI та VII скликань. У 1994 році закінчив історичний факультет Львівського державного університету ім. І.Франка, пізніше - аспірантуру на кафедрі політології та соціології Національного університету "Львівська політехніка".

Із листопада 2013 по лютий 2014 координував щоденне функціонування Євромайдану в Києві, був комендантом наметового містечка.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: рада, новий Кабмін, прем'єр-міністр, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]