Пт, 2024-04-19, 02:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:15
Рада скасувала підвищення зарплат депутатам
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада прийняла в цілому постанову, яка скасовує нещодавнє рішення парламенту про підвищення зарплат депутатам в 2-2,5 раза – до більш як 40 тис. грн.

За ухвалення відповідної постанови №5323 "Про внесення змін до постанови Верховної Ради України "Про висновки і пропозиції до проекту закону України про Державний бюджет України на 2017 рік" проголосували 264 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів, передає УНІАН.

Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Андрій Павелко повідомив, доповідаючи щодо постанови, що пропонується виключити ті пункти постанови парламенту про пропозиції до проекту державного бюджету на 2017 рік, які стосуються підвищення зарплат депутатів.

Спікер парламенту Андрій Парубій зазначив, що в європейських країнах для встановлення зарплат у країні створюються спеціальні незалежні органи, які розробляють систему і формули зарплат для всього керівництва країни.

"Я думаю, ми таким шляхом повинні йти. Створивши спеціальну комісію, бажано з експертів, у тому числі європейських... Але зараз я переконаний, ми повинні зробити крок, щоб пункти 3 і 4 про регулювання зарплати ми могли скоригувати", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, 20 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову "Про висновки і пропозиції до проекту закону про державний бюджет України на 2017 рік".

Цією постановою було прийнято проект бюджету на 2017 рік у першому читанні, а також прийнято рішення підвищити зарплату народним депутатам у 2-2,5 рази – до більш ніж 40 тис. грн.

25 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав рішення депутатів збільшити свої заробітні плати щонайменше удвічі помилкою, яку треба негайно виправити.

При цьому Гройсман нагадав, що виконати рішення парламенту неможливо, оскільки в бюджеті 2016 року і в проекті бюджету на 2017 рік коштів на підвищення зарплат депутатам немає.

Верховна Рада затвердила порядок денний 5-ї сесії

Верховна Рада ухвалила постанову "Про порядок денний 5-ї сесії Верховної Ради України восьмого скликання" (реєстраційний № 5060). За таке рішення проголосували 227 народних депутатів із 367, зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, по суті до порядку денного включені всі законопроекти, які зареєстровані у парламенті України, зокрема і законопроект про спецконфіскацію.

Крім того, включений до порядку денного законопроект про тимчасово окуповані території України, а також до розгляду у другому читанні законопроект про житлово-комунальні послуги.

Постановою визначені законопроекти, які за висновками комітетів парламенту пропонується повернути суб`єктам права законодавчої ініціативи як такі, що потребують доопрацювання. Також затверджено перелік законопроектів, які за висновками комітетів втратили актуальність та пропонуються на відхилення з інших підстав. Крім того, міститься перелік законопроектів, які були включені до порядку денного попередньої сесії і які були відкликані законодавцями.

Як відомо, протягом двох місяців - вересня і жовтня Верховна Рада намагалася затвердити порядок денний сесії, але для цього не було необхідних 226 голосів.

Парубій: припиніть 5-хвилинки ненависті, нам ще 3 роки працювати

Голова Верховної Ради Парубій закликає народних депутатів до конструктивної поведінки й роботи. Про це він заявив під час засідання перед голосуванням за проект постанови про порядок денний 5-ї сесії Верховної Ради 8-го скликання та після докорів парламентарів колегам щодо декларацій, статків та підвищення зарплат депутатам.

"Ми повинні припинити ці 5-хвилинки ненависті, які відбуваються в нас, припинити самодискредитацію українського парламенту", – заявив Парубій.

Він наголосив, що парламент ухвалив усі антикорупційні закони, створив Антикорупційну прокуратуру і Антикорупційне бюро, запровадив електронні декларації – і до цього причетні всі політсили.

"Ми випередили на кілька порядків попередню систему. Чи може хтось собі уявити в російській Думі подібний закон і подібний процес, коли подавали б електронні декларації? Чи хтось може собі уявити таке в попередній нашій системі влади? Ніхто не може уявити", – заявив спікер.

"Ми пішли на дуже великий крок самоочищення. Але в тому має бути наша моральна сила, а не підстави для самоприниження тут у залі. І це повинні ми збагнути всі гуртом", – додав він.

"Нам, колеги, вибачте, ще 3 роки працювати тут, у цьому залі. Нам нема інакших. На нас велика відповідальність – на парламенті воюючої країни. На кожному", – переконаний Парубій.

Він закликав: "Давайте припинимо самознищення України, бо в усі часи Верховна Рада була тим майданчиком, який давав тяглість української державності – і в 1991 році, коли була проголошена Українська держава, і в 2004 році, після Помаранчевої революції, і в 2014-му – після Революції гідності".

"Давайте припинимо популізм, давайте станемо плече до плеча, давайте спільно змінювати країну – і спільно перемагати ворога. Він у нас один – він у Кремлі", – наголосив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: рада, скасування підвищення зарплат депут | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]