Пт, 2024-04-19, 13:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:19
Реакція експертів у США на допит Порошенка - у ДБР немає повноважень
Інші останні Політичні новини

У ДБР немає повноважень – реакція експертів у США на допит Порошенка

Американські експерти вважають, що у ДБР немає повноважень для того, аби бути провідним органом у розслідуваннях проти п’ятого президента України Петра Порошенка.

Економіст Атлантичної ради Андерс Аслунд вважає, що єдиним авторитетним органом розслідування в Україні є НАБУ, проте саме ДБР займає провідну позицію у слідстві проти п’ятого президента Петра Порошенка.

 ДБР не має повноважень, але воно, здається, є провідним органом в розслідуваннях. Я думаю, що існує сильний тиск громадськості на те, щоб розкривати злочини, які здійснювали люди на керівних посадах старої влади. Але це потрібно робити професійно, – сказав Аслунд.

Він додав, що одними з перших кроків має бути реформа генеральної прокуратури і призначення найвищих спецпрокурорів.

Виконавчий директор центру Пенн-Байдена Майкл Карпентер вважає, що не потрібно притягати лідерів до відповідальності за військові рішення.

За його словами, краще зосередитися на можливому фінансовому шахрайстві, якщо є відповідні докази. Загалом, варто дотримуватися дуже високої планки у розслідуваннях проти лідерів країн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: експерти США, допит Порошенка, ДБР | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]