Сб, 2024-04-20, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:52
Різні види сучасного вантажопідйомного обладнання
Інші останні Новини України

Сьогодні техніка для вантажопідйомних робіт широко застосовується в багатьох сферах життєдіяльності людини.

Найбільшу частку серед даних пристосувань займають вантажопідйомні крани. Це обумовлено тим, що дана техніка може вважатися багатофункціональної і використовуватися практично у всіх областях будівельних і ремонтних робіт.

Пристрої, що застосовуються на будівництвах, відрізняються своєю маневреністю, деякі з них мають компактні розміри і здатні працювати там, де немає доступу іншому більш габаритному обладнанню.

Варто також зазначити, що завдяки кранам представляється відмінна можливість виконання великого спектра будівельних робіт, які не можуть бути реалізовані іншим шляхом.

Вся техніка, яка відрізняється здатністю підіймання і переміщення різноманітних вантажів, може бути розділена на кілька вузьких категорій, кожна з яких значною мірою відрізняється своїми характеристиками і виконуваними функціями.

Крани можуть бути наступних різновидів:

  • автомобільного типу;
  • гусеничні;
  • пневмоколісні;
  • баштові підйомні.

Кожен з цих типів має свої особливості, а також може бути оснащений такими додатковими комплектуючими, як гаки, грейфери або електромагніти. Щоб утримати вантаж, в більшості випадків використовують спеціальні стропи або траверси.

Крани-маніпулятори - це спеціальне обладнання, яке є певним різновидом вантажних транспортних засобів, оснащених спеціальними пристроями для підйому і транспортування вантажів. Такі машини можуть поєднувати вантажівки і автокрани, також всі характеристики цих різновидів техніки повністю втілені в маніпуляторах.

Навантажувач - це машина, яка здатна самостійно занурювати вантаж і перевозити його на відносно велику відстань. Дані агрегати можуть працювати як від дизельного двигуна, так і від електричного аналога. При тому другий варіант відрізняється своєю екологічною чистотою і не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Варто підвести підсумок і відзначити, що в сучасному будівництві крани і різноманітні навантажувачі використовуються дуже широко і ефективно. Багато будівельні та ремонтні процеси виконуються набагато швидше саме завдяки такому обладнанню.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 998 | Додав: admin | Теги: маніпулятор, Львів | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]