Ср, 2024-04-24, 06:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Ряд пільг підготували військовим, які вибивають бойовиків
Інші останні Економічні новини

Військовослужбовцям, які були призвані на службу під час часткової мобілізації, українські банки нададуть кредитні пільги, а Верховна Рада вже звільнила їх від сплати єдиного соціального внеску.

Національний банк України заявляє, що комерційні банки готові надати кредитні пільги військовослужбовцям, які були призвані на службу під час часткової мобілізації. Зокрема, банкіри запропонували компенсацію відсотків за кредитами, часткове погашення відсотків та відстрочку погашення кредитів. При цьому вид допомоги буде обраний для кожного окремого випадку, з посиланням на прес-службу НБУ повідомляє LB.ua.

У Нацбанку зазначили, що допомоги потребують близько 2500 військовослужбовців, які не мають можливості сплачувати кредити вчасно і в повному обсязі, оскільки проходження військової служби відбувається в польових умовах.

Водночас Верховна Рада України звільнила мобілізованих громадян від сплати єдиного соціального внеску. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив т.в.о. заступника глави Адміністрації Президента Андрій Сенченко.

Він зазначив, що в ході вчорашнього закритого засідання було розглянуто питання про внесення змін до законодавства, яке стосується оборонно-мобілізаційної сфери.

«Виникли колізії, коли люди, мобілізовані на 45 діб, захищають свою країну, але при цьому зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок і т.п. Вони звільнені від цього єдиного соціального внеску», – сказав він.

Також, за словами Сенченка, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк поінформував, що уряд «знайшов фінансові можливості, і за цей період, якщо у людей були якісь споживчі кредити, відсотки за ними сплачуються за рахунок бюджету».

Нагадаємо, 12 березня Верховна Рада оголосила часткову мобілізацію в Україні через агресію Російської Федерації на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Заступник начальника головного командного центру Збройних сил України Олександр Розмазнін раніше заявив, що українські військові частини мобілізовані на 97%.

6 травня на закритому засіданні Верховна Рада підтримала рішення про продовження мобілізації. Ті, хто відслужив 45 днів, будуть відпущені, а на їх місце прийдуть нові люди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: військовим, пільг, бойовиків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]