Пт, 2024-03-29, 01:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:29
Робочу групу з реорганізації ДФС створив Кабмін
Інші останні Економічні новини

Кабмін створив робочу групу з реорганізації ДФС

У міжвідомчу групу ввійду не більше 50 осіб - депутати, експерти, представники влади

Поділом Державної фіскальної служби на два органи буде займатися створена сьогодні рішенням уряду робоча група. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні Кабміну, передає прес-служба міністерства фінансів.

До робочої групи увійдуть не більше 50 осіб, яких затвердить Мінфін. Реформувати ДФС будуть представники органів виконавчої влади, міжнародних і громадських організацій, народні депутати України, експерти.

Кабінет Міністрів також затвердив Положення про міжвідомчу робочу групу і визначив її основні завдання. Вона буде здійснювати аналіз пропозицій щодо реформування державної податкової і митної служб (які утворюються після поділу ДФС) і подавати на розгляд Кабінету Міністрів розроблені рекомендації. Це сприятиме впровадженню міжнародного досвіду в сфері побудови ефективної організаційної та функціональної структури органів державної влади, що реалізують податкову і митну політику.

Нагадаємо, в жовтні прем'єр-міністр Володимир Гройсман озвучив результати боротьби з корупцією на митниці. Він говорив, що щоденні платежі до державного бюджету з цього джерела зросли на 409 млн грн в порівнянні з червнем поточного року і становлять 1,757 млрд грн.

В самій же ДФС заявляли, що податкова "витягла" з тіні більше семи тисяч нелегальніи робітників. За січень-жовтень в Україні в результаті перевірок було легалізовано 7,3 тис. найнятих працівників, які працювали без оформлення трудових відносин.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: реорганізація ДФС, робоча група, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]