Пт, 2024-04-19, 05:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:24
Росія має негайно вивести війська з України - НАТО
Інші останні Надзвичайні новини

Донецьк і Луганськ є частиною України, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він заявив, що Росія намагається створити привід для повторного вторгнення в Україну.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг засудив визнання Росією самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" та закликав Росію вивести війська з української території.

"Це ще більше підриває суверенітет та територіальну цілісність України, підриває зусилля щодо врегулювання конфлікту та порушує мінські домовленості, стороною яких є Росія", - заявив Столтенберг увечері 21 лютого.

Він нагадав, що у 2015 році Рада Безпеки ООН, до якої входить Росія, підтвердила свою повну повагу до суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

"Донецьк і Луганськ є частиною України. Москва продовжує розпалювати конфлікт на сході України, надаючи фінансову та військову підтримку сепаратистам. Вона також намагається створити привід для чергового вторгнення в Україну", - вважає Столтенберг.

Екстрене засідання Радбезу ООН: Світ застерігають від жахливих наслідків дій РФ

Генсек НАТО запевнив, що Альянс підтримує суверенітет і територіальну цілісність України у межах її міжнародно-визнаних кордонів. "Союзники найрішучішим чином закликають Росію обрати шлях дипломатії та негайно відмовитися від масштабного нарощування військової могутності в Україні та навколо неї, а також вивести свої війська з України відповідно до її міжнародних зобов'язань", - йдеться у заяві на сайті НАТО.

Визнання Росією "ЛДНР"

Увечері 21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання Росією "незалежності" так званих Донецької і Луганської "народних республік". Крім того, своїм указом очільник Кремля наказав ввести на ці території російські війська.

Також у проєктах договорів про дружбу, співпрацю і взаємодопомогу між Росією та самопроголошеними "ДНР" і "ЛНР" є пункт про можливість побудови військової інфраструктури та військових баз на території підписантів. У ніч на 22 лютого ЗМІ та користувачі соцмереж повідомляли, що Росія уже почала введення військ на непідконтрольні Україні території.

Зеленський: Росія легалізувала свої війська

На Заході засудили такі дії Кремля. Великобританія, США та Франція звернулися щодо негайного скликання засідання Радбезу ООН. Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні запевнив українців, що влада "давно до всього готова" і зазначив, що цим рішенням "Росія легалізує свої війська, які фактично перебували в окупованих районах Донбасу з 2014 року".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 383 | Додав: adminA | Теги: україна, вивід військ, НАТО, РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]