Пт, 2024-04-26, 22:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:31
Росія вже три місяці блокує мінські перемовини - Україна в ОБСЄ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна в ОБСЄ: Росія вже три місяці блокує мінські перемовини

Росія блокує роботу Тристоронньої контактної групи в Мінську протягом трьох місяців. Росіяни перешкоджають розгляду питань порядку денного засідань.

Про це заявив постпред України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Російська сторона продовжує блокувати роботу політичної робочої групи ТКГ вже майже три місяці, перешкоджаючи будь-якому обговоренню практичних питань, що входять до її порядку денного, і заважаючи виконанню відповідних положень Спільних узгоджених висновків нормандського саміту в Парижі 2019 року", - заявив Цимбалюк.

Він також підкреслив, що моніторинг ОБСЄ зафіксував порушення з боку бойовиків в частині відведення озброєнь.

"За останніх два тижні СММ повідомила про виявлення 95 одиниць озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення, 89 з яких - в окупованих Росією районах Донецької і Луганської областей України", - зазначив дипломат.

У середу повідомлялося, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 19 порушень режиму тиші на Донбасі. Все - в Донецькій області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 586 | Додав: adminA | Теги: ОБСЄ, мінські перемовини, україна, РФ, блокування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]