Вт, 2024-04-23, 19:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:56
Російський опозиціонер Гудков виїхав в Україну - "вони взяли у заручники тітку"
Інші останні Політичні новини

Російський опозиціонер, ексдепутат Держдуми РФ Дмитро Гудков тимчасово виїхав до України.

Про це він особисто розповів в ефірі «Україна 24».

"Я тимчасово виїхав, щоби мінімізувати ризики для моїх родичів. Це дуже серйозне і важке рішення. Я сподіваюся, що до виборів вони якось зменшать свої апетити і заспокоються. Місяць тому в мене була зустріч із одним високопосадовцем у Росії, він мені сказав: «Будуть рити на родичів». Батьків я вивіз. І тут тітка виринає. Тітка, яка взагалі не має жодного стосунку до політики. 60 років їй, її заарештували в день народження онука, якому 5 років, мій племінник. Тримали її два дні, дві доби, вона сиділа з жінкою, яка скоїла вбивство" — розповів Гудков.

За словами опозиціонера, він отримав погрози, що будуть «працювати» щодо його брата, тому вони виїхали із РФ разом.

"У мене дружина залишилася і маленька дитина, я ж не думаю, що вони опустяться до такого", — додав політик.

Гудков зауважив, що йому відомо, що на нього намагалися щось знайти, але не змогли, оскільки він займався або журналістикою, або політикою. Тому силовики вирішили прийти до його родички.

«Йдеться про справу 2015 року. Мої батьки орендували в міста 120 метрів підвального приміщення. Відремонтували — підвал був брудний, із пацюками тощо. А потім місто підвищило ціну на цю оренду. Вони вели переговори, але я навіть деталі не знаю, тому що я ніколи не займався сімейним бізнесом. Виникла якась заборгованість приблизно $10 тисяч, велись переговори", — розповів він.

Після цього, за словами політика, приміщення віддали назад місту, "не було жодних проблем".

Гудков зазначив, що проблеми почалися, коли настав час виборів до Держдуми. Він мав домовленості з партією «Яблоко».

"Вони вирішили піти за найжорсткішим сценарієм. Взяли у заручники тітку, якимось чином мене приплели до цієї справи, хоча я взагалі не маю стосунку до цієї фірми. Нас двох заарештували і посадили в ІТТ, де ти просто сидиш — у тебе діра в підлозі, два ліжка метр вісімдесят. Щоби всіх залякати, вони провели 13 обшуків", — зазначив опозиціонер.

На думку Гудкова, Кремль вичавлює опозиціонерів, які здатні до організації масштабних кампаній, тому що побоюються, що люди масово вийдуть на вулиці — окрім політичного протесту, буде і соціальний, бо люди будуть незадоволені своїм фінансовим становищем.

23 травня в аеропорту «Мінськ» затримали колишнього головного редактора опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Літак Ryanair (Афіни — Вільнюс) екстрено посадили в Мінську через інформацію про замінування, яка зрештою не підтвердилася. Для супроводу літака піднімався винищувач МіГ-29.

3 червня білоруський держканал ОНТ показав 1,5-годинне «інтервʼю» з Протасевичем. На фрагментах відео Білоруський держтелеканал показав кадри з допиту Протасевича. Батьки наголосили, що на відео видно синці на його руках Білоруський держтелеканал показав кадри з допиту Протасевича. Батьки наголосили, що на відео видно синці на його руках він публічно визнає свою «провину» в закликах до протестів у Білорусі та запевняє, що поважає самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, назвавши того «людиною зі сталевими яйцями».

Після згадки в інтерв’ю про білоруського політичного аналітика Артема Шрайбмана той виїхав із Білорусі . Згодом він уточнив, що перебуває в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: російський опозиціонер Гудков, україна, заручниця тітка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]