Пт, 2024-04-19, 20:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:01
Російську пропаганду замінять польські телесеріали
Інші останні Телевізійні новини

Україна зацікавлена у польській кінопродукції і має намір купувати польські фільми та серіали.

Про це в інтерв’ю РАР заявив віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В’ячеслав Кириленко, повідомляє Укрінформ..

“Відомо, що ми не виробляємо стільки фільмів, скільки нам потрібно. Польща виробляє багато серіалів, які є привабливими для українського глядача. Хочемо і будемо купувати польські фільми”,- заявив Кириленко.

За його словами, Україна хоче перейняти польський досвід кінематографії, зокрема у сфері його фінансування.

“Я нещодавно розмовляв про це з Кшиштофом Зануссі (відомий польський кінорежисер – ред.). Ми хотіли б запровадити схожі принципи фінансування кінотворчості”,- наголосив Кириленко.

Він додав, що це необхідно для того, щоб витіснити з українського ринку російську кінопродукцію.

За словами Кириленка, Україна розпочала складний процес дерадянізації публічного простору, тож досвід Польщі є корисним для неї.

“В Польщі закон про люстрацію прийнято давно, а в нас лише наприкінці минулого року. Ми прагнемо до “дерадянізації” публічного простору, що започатковано у грудні 2013 року, коли в Києві скинуто найголовніший у країні пам’ятник Леніну. В Україні розпочався “ленінопад”, який триває й до сьогодні. Поляки, які очистилися від цього набагато раніше, могли зайнятися розвитком економіки, що приносить очевидні результати. Польща сьогодні є визнаним лідером у східній Європі, з її думкою рахується Євросоюз”,- заявив Кириленко.

Віце-прем’єр наголосив, що рамках боротьби з російською експансією в Україні в публічній сфері відключено кілька найбільш агресивних телеканалів, відбираються ліцензії на дистрибуцію фільмів, які пропагують російський імперіалізм і шовінізм.

Кириленко визнав, що до цього часу ще не вирішено проблему з розповсюдженням російської бульварної літератури, яка також є частиною пропаганди Москви. Водночас він зауважив, що не слід плутати російську наукову літературу з літературою, яка містить в собі антиукраїнський чи антиєвропейський зміст.

Нагадаємо, 5 лютого Верховна Рада заборонила трансляцію російських фільмів з пропагандою армії держави-окупанта.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: польські телесеріали, російську пропаганду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]