Пт, 2024-04-19, 01:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Розглядати звільнення Кличка Кабмін відмовився
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Кабмін відмовився розглядати звільнення Кличка

Чинний склад уряду не буде узгоджувати звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Про це в Facebook написав Василь Рябчук, прес-секретар прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Питання узгодження звільнення Віталія Кличка обговорили з членами уряду. Прийнято рішення, що чинним складом уряду розглядатися воно не буде", - повідомив він.

Якби уряд прийняв протилежне рішення, то питання звільнення Кличка було би розглянуте на засіданні Кабміну 14 серпня.

Раніше Офіс президента України звернувся до Кабміну з проханням внести подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА. В ОПУ виступають за розділення посад мера і голови Київської міської адміністрації.

Кличко назвав цю ініціативу протизаконною і заявив, що має намір відстоювати чинний порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він підкреслив, що розділення посад і введення в столиці "двовладдя" є антиконституційним.

Керівник Офісу Президента України Андрій Богдан на прес-конференції заявив, що до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" Києва і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл, але при цьому не робити кроків щодо зміни глави КМДА. При цьому Богдан сказав, що не був готовий до такої зустрічі, і йому не вдалося зафіксувати розмову.

25 червня 2014 року мер Києва був призначений головою Київської міської державної адміністрації указом п'ятого президента України Петра Порошенка. Іншим своїм указом Порошенко звільнив з цієї посади Володимира Бондаренка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: звільнення Кличка, Кабмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]