Пт, 2024-04-26, 05:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Розігнати Майдан можна, але тоді ніхто не зупинить насильство - представник афганців
Інші останні Надзвичайні новини
Загострення конфлікту і його радикалізації, на жаль, виключати не можна, особливо якщо переговори і далі будуть такими ж безрезультатними й незрозумілими для Майдану.
Про це в інтерв’ю DT.UA заявив уповноважений представник афганців Майдану Ігор Івженко.

«Тут дуже багато людей, готових іти до кінця. Мені жаль, що цього не розуміє влада», – сказав він.

Водночас Івженко зазначив, афганці проти радикальних дій, проти силового конфлікту.

«Ми вважаємо, що влада зобов’язана зважати на народ і не допускати загострення конфлікту. Але ми з розумінням ставимося до дій «Правого сектору» у даному випадку. Це теж бійці. На жаль, коли впродовж двох місяців влада ухиляється від будь-яких переговорів, люди, доведені до розпачу, офіційно названі злочинцями, люди, яких щоночі викрадають, убивають, кидають у в’язницю, можуть перейти до радикальних дій.

Влада спробувала поставити народ до стінки і отримала зворотну реакцію. Постраждали, на жаль, не політики... Афганці намагалися запобігти зіткненням і на Банковій 1 грудня, і на Грушевського, але повністю зупинити людей було неможливо.

Тому ми вимушено виявилися втягнутими в протистояння. Але ми не виявляли агресії й нічого не кидали в солдатів по той бік барикад. Ми намагалися уникнути нових жертв. Навчали людей прийомів захисту, розосередження й укриття від світлошумових гранат, газів. Ми допомагали вижити», – заявив він.

За словами афганця, «розігнати Майдан можна, але хай спробують». «Боюся, це призведе тільки до того, що політиків узагалі перестануть чути, і революцію візьмуть у свої руки польові командири. Тоді вже нікому буде зупинити хвилю насильства», – сказав Ігор Івженко.

Також він зазначив, що в Майдану є одна вимога, що об’єднує зараз усіх: повне перезавантаження системи: «Від влади й опозиції залежить лише, коли це станеться. І чи буде сам процес мирним, чи знову прокотиться хвиля насильства через бездіяльність політиків. У кожному разі, ми тут давно прийняли між собою рішення – що б не сталося, ми до кінця залишимося з народом України».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: представник афганців, розігнати Майдан, насильство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]