Чт, 2024-04-25, 18:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:04
Розповіли у США, коли Україна почне отримувати зброю за ленд-лізом
Інші останні Новини України

Наразі Вашингтон зосередився на передачі Україні озброєння на безоплатній основі. Ленд-ліз почне діяти тоді, коли вичерпаються усі 40 млрд дол, виділені Конгресом на військову допомогу Україні.

Про це повідомив чиновник із Білого дому, передає "Голос Америки".

Програма ленд-лізу, затверджена для України у травні, передбачає, що одержувач повинен буде у майбутньому повернути гроші за військову техніку. При цьому США розробили для України нові програми, в рамках яких ЗСУ отримують зброю безкоштовно. Мова про USAI (Ініціатива сприяння безпеці в Україні) та програму президентських повноважень.

"Наразі ми ставимо в пріоритет безпекову допомогу для України, за яку їм пізніше не потрібно буде повертати кошти", - заявили в Білому домі.

Нагадаємо, закон про ленд-ліз наділяє президента додатковими повноваженнями - приймати рішення про постачання та оренду оборонної військової техніки Україні, коли це відповідає інтересам національної безпеки США, без довгих бюрократичних процедур.

Байден анонсував новий пакет військової допомоги Україні на $800 млн: що туди ввійде

Координатор Ради з нацбезпеки США та стратегічних комунікацій Джон Кірбі у свою чергу додав, що адміністрація розглядає повноваження, що надаються програмою ленд-лізу, але інші програми зараз також є актуальними.

Напередодні американський президент Джозеф Байден підписав новий пакет оборонної допомоги Україні на суму близько 400 мільйонів доларів.

Раніше, 3 липня, Білий дім вирішив передати Україні норвезькі зенітно-ракетні комплекси NASAMS. Дані ЗРК увійдуть до нового пакету військової допомоги вартістю 820 мільйонів доларів, про який оголошували 1 липня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 363 | Додав: adminA | Теги: США, україна, зброя за ленд-лізом | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]