Пт, 2024-04-26, 12:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:26
Розслідування вбивства Гонгадзе Шокін відновив
Інші останні Кримінальні новини

Генеральний прокурор України Віктор Шокін створив слідчу групу та групу прокурорів і відновив досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які посідали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки. Про це повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Вказану слідчу групу та групу прокурорів очолили працівники Генпрокуратури, які входили до складу слідчо-оперативної групи, що розслідувала кримінальну справу за фактом умисного вбивства Гонгадзе ще з 2002 року.

Новостворена слідча група та група прокурорів будуть підпорядковані і звітуватимуть безпосередньо перед Шокіним.

Довідка

Вбивство Гонгадзе було скоєно восени 2000 року.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова та Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений – Пукач – перебував у розшуку з 2005 року.

21 липня 2009 року в селі Молочки Чуднівського району Житомирської області його було затримано.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва виніс вирок Пукачу, засудивши його до довічного позбавлення волі.

24 листопада 2014 року Апеляційний суд Києва вирішив розглядати скаргу на вирок Пукачу в закритому режимі, що викликало незгоду силовиків: провести відкритий процес зажадала СБУ, а потім того ж зажадало і МВС.

16 лютого 2015 року Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що особисто опікуватиметься розслідуванням кримінального провадження щодо організаторів і замовників убивства українського журналіста Георгія Гонгадзе.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: Шокін відновив, розслідування вбивства Гонгадзе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]