Пт, 2024-04-19, 04:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Розвідка Британії - окупанти встановлюють протитанкові конструкції навколо Маріуполя
Інші останні Новини з регіонів України

Зокрема, на окупованих українських територіях групою "вагнер" зводяться оборонні бетонні укріплення, відомі як "зуби дракона".

росія докладає значних зусиль для зведення фортифікаційних споруд у тилу для унеможливлення раптового контрнаступу Збройних сил України. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

"росія розпочала будівництво оборонних споруд навколо окупованого південного українського міста Маріуполь. Два заводи виробляють бетонні пірамідальні протитанкові конструкції, відомі як зуби дракона, для цієї мети", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ці конструкції "зуби дракона", імовірно, були встановлені між Маріуполем та селом Невельське і від північного Маріуполя до селища Старий Крим.

Як зазначають у британській розвідці, Маріуполь є частиною "сухопутного мосту" росії до окупованого Криму - ключовою логістичною лінією зв'язку.

Також конструкції "зуби дракона" були відправлені для підготовки оборонних укріплень в окупованих Запорізькій і Херсонській областях.

"росія укріплює свої лінії в усіх районах окупації. 19 жовтня 2022 року власник групи "вагнер" євген пригожин заявляв про будівництво укріпленої оборонної "лінії вагнера" в окупованій росією частині Луганської області", - йдеться у повідомленні.

"Ця діяльність свідчить, що росія докладає значних зусиль для підготовки глибокої оборони за межами її нинішньої лінії фронту, імовірно, аби запобігти будь-яким раптовим просуванням українських сил у випадку прориву", - наголошується у повідомленні.

Втрати росії на війні в Україні

Російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення втратили 277 літаків, а також 260 гелікоптерів. Загальна кількість ліквідованих окупантів складає близько 76460 осіб.

3 листопада заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов повідомив, що росія втратила в Україні удвічі більше літаків, ніж срср за час війни в Афганістані.

Тим часом, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що паралельно зі значними втратами особового складу під час бойових дій в Україні російська армія продовжує стикатися з вираженими проблемами постачання важкої військової техніки. Зокрема, росія у середині жовтня втрачала понад 40 одиниць бронетехніки на день.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 310 | Додав: adminA | Теги: Маріуполь, розвідка Британії, протитанкові конструкції, окупанти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]