Чт, 2024-03-28, 20:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
СБУ в Одесі зірвала плани терористів підірвати автомобіль у людному місці
Інші останні Кримінальні новини

У результаті комплексу оперативно-розшукових заходів Службою безпеки України попереджено терористичний акт в місті Одеса. З метою дестабілізації ситуації в Одеському регіоні зловмисники планували 18 травня о 14:00 год. на Куликовому полі, у місці скупчення понад півтори тисячі людей здійснити підрив автомобіля.

Затримано трьох співробітників приватної охоронної структури, які здійснювали приховане візуальне спостереження за Куликовим полем, та громадянина Республіки Білорусь О.Шабаліна, активіста радикальної проросійської структури.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 14, ч.1 ст. 258 КК України. Тривають оперативно-розшукові заходи та процесуальні дії.

Під час допиту О.Шабалін зізнався в участі у масових заворушеннях 2 травня в Одесі та підтвердив особисте знайомство з громадянином В.Будьком (відомий як «Боцман», оголошений у розшук за статтями 115 та 294 КК України за участь та застосування вогнепальної зброї 2 травня під час масових заворушень в Одесі).

Встановлено, що О.Шабалін мав намір за відповідну фінансову винагороду, отриману від лідерів проросійських сил, створити групу найманців для здійснення провокацій у Луганській області з метою зриву виборчого процесу. Затриманий через посередників встановив контакт та підтримував зв’язок із сепаратистами не лише для виїзду до Луганська, але й для забезпечення умов перебування їх представників у місті Одеса для дестабілізації ситуації в регіоні.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: людному місці, підірвати автомобіль, одесі, СБУ, плани терористів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]