Пт, 2024-04-19, 23:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
СБУ затримала в Дніпрі пропагандистку, завербовану спецслужбами РФ. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України затримала в Дніпрі місцеву жительку, яка за завданням спецслужб РФ займалася антиукраїнською пропагандою в соцмережах.

"У 2014 році 30-річна жінка через інтернет познайомилася з представниками спецслужб РФ, погодилася поширювати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних пабліках і стала адміністратором декількох груп антиукраїнської спрямованості", - повідомили в СБУ.

Зокрема, сепаратистка поширювала інформацію, спрямовану на дискредитацію української держави і армії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, а також про входження південно-східних областей України до складу Росії.

"Крім того, за завданням своїх кураторів, жінка розміщувала в праворадикальних та проукраїнських групах соціальних мереж спеціально підготовлені спецслужбами РФ заклики до участі в акціях протесту проти влади", - додали в спецслужбі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Раніше в Павлограді на Дніпропетровщині затримали працівника популярної радіостанції, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: Дніпро, спецслужба РФ, пропагандистка, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]