Чт, 2024-04-25, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
СЦКК - піротехніки не можуть розмінувати міст у Станиці Луганській
Інші останні Надзвичайні новини

Піротехніки не можуть розмінувати міст у Станиці Луганській — СЦКК

Необхідні запити були відправлені в окупаційні адміністрації по лінії ОБСЄ

Через відсутність гарантій безпеки з боку російських окупаційних адміністрацій українські піротехніки не можуть провести розмінування мосту в Станиці Луганській.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації, йдеться на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

«На жаль, поки немає реальних підтверджень з боку російських окупаційних адміністрацій та ОРЛО щодо початку цих робіт. Основна причина, чому не відбувається початок робіт з ремонту мосту, — відсутність гарантій безпеки для наших фахівців з розмінування з боку незаконних збройних формувань», — пояснив керівник української сторони СЦКК Олександр Борщевський.

Він додав, що необхідні запити були відправлені в окупаційні адміністрації по лінії ОБСЄ, однак відповіді щодо гарантій безпеки для українських спеціалістів та допуску їх до проведення робіт на території мосту немає.

Нагадаємо, що сторони домовилися з 1 серпня почати розмінування територій, прилеглих до мосту в Станиці Луганській.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв 8 липня, що будівництво мосту в Станиці Луганській почнеться через вісім днів і завершиться через місяць.

24 липня бойовики не допустили українських фахівців до обстеження зруйнованої частини мосту в Станиці Луганській.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 639 | Додав: adminA | Теги: піротехніки, Станиця Луганська, розмінування, СЦКК | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]