Пт, 2024-03-29, 08:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
"Сепаратисти не повинні отримати другий шанс"- німецька преса про Україну
Інші останні Іноземна преса про Україну

Німецькі ЗМІ активно обговорюють перебіг бойових дій української армії проти сепаратистів на Сході України, а також перспективи подальших дій Москви.

Badische Neuste Nachrichten, коментуючи розвиток подій у здійсненні антитерористичної операції в Україні, зауважує: "Ще в час дії першого терміну оголошеного урядом у Києві в односторонньому порядку режиму припинення вогню сепаратисти показали, що зовсім не зацікавлені у переговорах. Вони використали перемир'я лише для того, щоб зміцнити свої позиції. Вони не повинні отримати другий шанс.

Якщо повстанці на довготривалий час осядуть на Сході та Півдні України, тоді там невдовзі буде друге Придністров'я чи Південна Осетія. Не визнане міжнародним правом, псевдодержавницьке утворення під російським протекторатом, яке Москва зможе використовувати, щоб і надалі дестабілізувати Україну та перешкоджати позитивному розвитку в сусідній країні".

Видання tageszeitung пише: "Жодних підстав зітхати з полегшенням у жителів мільйонного міста Донецьк, куди відступили повстанці, немає. Висловлювання "міністра оборони" так званої "Донецької народної республіки", Ігоря Стрєлкова, що Донецьк легше оборонятиметься, ніж маленький Слов'янськ, показує, що там не думають приймати українські війська з білим прапором.

Є побоювання, що київське військове керівництво у боротьбі з повстанцями в Донецьку візьме за приклад путінський зразок ведення війни проти чеченських сепаратистів. Тоді у 1999/2000 роках у війні з сепаратистами чеченську столицю Грозний було зрівняно з землею".

Mitteldeutsche Zeitung відзначає: "Введення в оману та лавірування стає шаблоном політичних дій. До анексії Криму Володимир Путін не міг неозброєним оком побачити російських солдатів на українському півострові. Після приєднання Криму він нагородив 200 з них медалями за заслуги у поверненні Криму. Манери російського керівництва досягли якості, що вимагає нового визначення поводження з ним. Поки що не виглядає на те, що Захід це зрозумів".

Neues Deutschand коментує: "Велика перемога, якщо навіть не тотальна перемога, - радіє нове керівництво у Києві через звільнення східноукраїнського Слов'янська. Терористи одержали за зневагу до перемир'я своє заслужене покарання, радіє президент і верховний головнокомандувач...

Але такі перемоги не вирішують проблему. Вони лише додають до старих проблем нові. Базовим конфліктом України залишається її внутрішня розірваність між Сходом і Заходом, а також зовнішня – між Росією та ЄС. І без серйозних зусиль, довготривалих переговорів і болісних зізнань його не подолати".
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1506 | Додав: adminA | Теги: сепаратисти, другий шанс, німецька преса про Україну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]