Сб, 2024-04-20, 14:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
Ще тисячу військових для підтримки НАТО підготує Британія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Велика Британія приведе в готовність ще 1000 своїх військовослужбовців. Це потрібно для допомоги НАТО у разі появи "гуманітарної кризи" у східній Європі.

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон. Жодних термінів він, на жаль, не уточнив.

Для сил тероборони: в Україну прибула ще одна партія допомоги від Британії

Однак раніше Джонсон заявляв, що Велика Британія розглядає можливість передислокації винищувачів Typhoon та кораблів для захисту Південно-Східної Європи. Подібні дії він пояснив загрозою російського вторгнення в Україну.

Також Лондон планує збільшити свій внесок у навчання Об'єднаних експедиційних сил – це об'єднання під командуванням Великої Британії, до якого входять підрозділи із десяти скандинавських та північноєвропейських країн.

На що може розраховувати Україна

Нещодавно британський прем'єр Борис Джонсон побував в Україні. Політик зробив кілька важливих заяв на тлі загрози нового російського вторгнення. Він запевнив Володимира Зеленського, що той може розраховувати на повну підтримку Лондона. Натомість застеріг, що напад Москви став би "катастрофою для усього світу".

Раніше британський віцепрем'єр Домінік Рааб заявляв, що відряджання військових до України у разі агресії Росії є малоймовірною.

Також Джонсон повідомив, що Велика Британія розробила санкції на випадок вторгнення Росії в Україну, які активуються автоматично – коли нога російського солдата ступить на українську землю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 386 | Додав: adminA | Теги: тисяча військових, Британія, підтримка НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]