Чт, 2024-03-28, 16:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Ще три регіони перейшли до "червоної" зони - карантин в Україні
Інші останні Медичні новини

В Україні з 11 лютого  ще три області — Закарпатська, Луганська та Хмельницька — перейшли до "червоної" зони карантину. Станом  на сьогодні в "червоному" рівні епідемічної небезпеки перебувають п'ять областей.

Раніше це анонсував міністр уряду Олег Немчінов.

Наразі у "червоній" зоні вже перебувають Рівненська, Івано-Франківська, Закарпатська, Луганська та Хмельницька області.

Відповідно до Індикаторів визначення рівнів епіднебезпеки, яку опублікувало Міністерство охорони здоров’я, станом на 11 лютого лише Полтавщина перебуває у "жовтій" зоні.

У МОЗ анонсували, що найближчим часом карантин можуть посилити у 9 областях: крім Закарпаття, Луганщини та Хмельниччини, йшлося про Львівську, Вінницьку, Волинську, Донецьку, Житомирську, Одеську та Сумську області. Але наразі ці регіони "помаранчеві".

У "червоній" зоні можуть працювати кінотеатри, музеї, інші культурні заклади, розважальні заклади, ТРЦ, заклади громадського харчування, ринки, спортзали та басейни, якщо весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані. Водночас місцева влада може запроваджувати додаткові обмеження.

Динаміка захворюваності

Протягом останніх чотирьох тижнів в Україні зростає рівень захворюваності на коронавірусну хворобу. За минулий тиждень (31 січня — 6 лютого) зареєстрували 242 942 нові випадки.

Наприкінці січня в Україні три дні поспіль фіксували рекордну кількість випадків. На вихідних показники трохи зменшилися, адже тоді обробляють менше тестів.

А вже протягом 3 лютого в Україні встановили новий рекорд — 43,7 тисячі нових випадків коронавірусу за добу. Напередодні, 8 лютого, в України майже повторили цей показник — виявили понад 38 тисяч випадків. МОЗ очікує, що приблизно до 20 лютого кількість хворих ще зростатиме, але наприкінці місяця ситуація має стабілізуватися.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 538 | Додав: adminA | Теги: україна, «червона» зона, Карантин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]