Чт, 2024-09-19, 18:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Весь Архів новин

12:15
Що потрібно знати про систему EES - нові вимоги для в'їзду до ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

10 листопада в Європі запустять нову ІТ-систему Entry/Exit Scheme (EES). Нововведення стосуватимуться громадян третіх країн, які прибувають до ЄС для короткострокового перебування.

10 листопада в Європі запустять нову ІТ-систему Entry/Exit Scheme (EES). Нововведення стосуватимуться громадян третіх країн, які прибувають до ЄС для короткострокового перебування.

Що означає впровадження нової системи контролю

У серпні Ілва Йоханссон, єврокомісар із внутрішніх справ, офіційно підтвердила дату запуску автоматизованої ІТ-системи для реєстрації іноземців, які перетинають кордони європейських країн.

"Незабаром ми увімкнемо найсучаснішу у світі цифрову систему управління кордонами. Поєднання всіх наявних національних систем і європейських систем. У кожному аеропорту, порту, кожній дорозі в Європу у нас буде цифровий прикордонний контроль", – заявила Ілва Йоханссон.

Система зараз знаходиться на останній стадії тестування.

За її словами, система в’їзду та виїзду Шенгенської зони буде точно визначати тих, хто має іноземний паспорт. Крім того, як довго люди залишаться в ЄС, що допоможе боротися з нелегальною міграцією.

"Система в’їзду/виїзду ускладнить злочинцям, терористам або російським шпигунам використання підроблених паспортів завдяки біометричній ідентифікації: фотографії та відбитки пальців. Негайно буде попередження: ця людина не та, за кого себе видає", – пояснила Ілва Йоханссон.

Що зміниться для людей, коли вони поїдуть до ЄС

Під час перетину кордону мандрівники зможуть використовуватися термінали самообслуговування для сканування своїх паспортів або інших проїзних документів, оскільки система замінить поточний штамп у паспорті. Системою будуть записані такі дані:

  •     ім’я;
  •     біометричні дані;
  •     дата та місце в’їзду та виїзду.

Інформація про мандрівників буде зберігатися в базі даних протягом 3 років. Це означає, що цим особам не потрібно буде проходити процес реєстрації кожного разу, коли вони входять або виходять з Шенгенської зони.

Люди з довгостроковими візами та посвідками на проживання в країнах ЄС не підпадають під нову систему.

Усі країни ЄС зможуть використовувати систему EES, за винятком Кіпру та Ірландії, де залишиться традиційна процедура проставлення штампів. Крім того, система буде застосована до чотирьох країн Шенгенської зони, які не є членами ЄС:

  •     Ісландії;
  •     Ліхтенштейну;
  •     Норвегії;
  •     Швейцарії.

Законодавча база EES почала розроблятися ще 10 років тому. Запуск системи був запланований на 2022 рік. Однак це неодноразово переносилося через проблеми з технікою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 112 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]